Hlavní obsah

Letošní Travelcon nabídne účastníkům opět velice atraktivní program

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než tři stovky manažerů, marketérů, podnikatelů v cestovním ruchu a dalších expertů na turismus z celé České republiky očekává Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) mezi účastníky letošního třetího ročníku dvoudenní odborné konference Travelcon 2019.

Foto: Petr Pokorný

Účastníci loňského Travelconu.

Článek

Akce, která se svou úrovní již napevno zařadila mezi nejvýznamnější události svého druhu v ČR, se uskuteční ve čtvrtek 25. a v pátek 26. dubna v pavilonu Z českobudějovického výstaviště.

„Dva dny plné přednášek přinesou účastníkům konference inspiraci, přehled, kontakty, dobré i špatné případové studie a mnoho dalšího. Cílem Travelconu 2019 je připravit komerční i nekomerční subjekty na nadcházející sezonu, seznámit je s aktuálními trendy turismu a inspirovat je k dalším krokům v jejich podnikání," uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Připomněl, že svou úrovní, zdařilými a velmi pozitivně hodnocenými předchozími dvěma ročníky se Travelcon zařadil napevno do kalendáře význačných tuzemských odborných konferencí věnovaných turismu. „Vysoce ceněná je také spolupráce organizací působící v cestovním ruchu v kraji, což mimo jiné řadí jižní Čechy mezi TOP destinace České republiky," doplnil Polášek.

Ve dvou dnech přednášek, workshopů a diskuzí, otevře Travelcon 2019 otázky současných trendů turismu, na něž odborníci na cestovní ruch i profesionálové z branže přinesou nové a mnohdy neočekávané odpovědi.

„Mezi čtveřici hlavních témat patří 2020 Green Region, Média a marketing, Udržitelný cestovní ruch a Kvalita ve službách," sdělila koordinátorka Travelconu Petra Machovcová s tím, že tématy přednášek budou: GDPR po roce, Co unese Český Krumlov?, Udržitelný turismus, Nejsou lidi, Jak být eco friendly v praxi, Systémová dynamika, Přežijí influenceři?, Presstrip v praxi, Trendy 2020, Být vidět online, Správné cílení reklamy, Šetrná turistika, Domestikace turistů, Doprava, Filmová turistika, INSTAmeet, Amazing places & Amazing people, Guest experience vs. personal, Kvalita ve službách a Žijí památky?

Mezi vystupujícími se objeví v odborných kruzích velice zvučná jména. Chybět nebude například Xavier Font, profesor z Univerzity v Surrey, Jan Jelínek, kreativní ředitel ve společnosti B, Roman Stolejda z Impression Media či Petra Dolejšová z AK eLegal či ředitel JCCR Jaromír Polášek.

Podle Machovcové vstupuje Travelcon do roku 2019 s novou vizí. „Vedle propagace udržitelného cestovního ruchu se budeme zabývat také snížením negativních dopadů na životní prostředí a tvorbou benefitů pro místní komunitu. Věříme, že šíření osvědčených postupů je právě ten první krok, jak začít," zdůraznila Machovcová.

K registrovaným účastníkům konference se již v pátek 26. dubna připojí na českobudějovickém výstavišti také široká veřejnost. V prostorách pavilonů T1, T2 a Z totiž odstartuje třídenní veletrh cestovního ruchu Travelfest 2019 tradičně spojený s přehlídkou dobrého jídla a pití Gastrofest. Pořadatelem Travelfestu, který je spolufinancován z přeshraničního projektu Památky žijí, je rovněž JCCR.

Další informace na www.travelcon.cz a www.travelfest.cz

Výběr článků

Načítám