Hlavní obsah

Letošní série závodů Czech Hero Ride odstartuje již o prvním květnovém víkendu

Novinky, Kateřina Martykánová

Začátkem měsíce května zahájí organizátoři jarní část série závodů historických automobilů Czech Hero Ride, které proběhnou na řadě atraktivních míst České republiky. Vznik originálního projektu iniciovala vloni agentura CzechTourism.

Foto: CzechTourism
Článek

„Projekt Czech Hero Ride vznikl s cílem vytvořit prestižní mezinárodní seriál závodů, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky,” uvedl Ing. Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

Nultý ročník ojedinělého projektu agentury CzechTourism zahájily v roce 2013 tři velké akce spojené s tradičními veteránskými závody: Grand Prix Bugatti, Ecce Homo Historic - Šternberk a Zbraslav – Jíloviště. Trasa závodů provedla diváky historicky zajímavými místy a kulturními památkami (např. Lázně Luhačovice, hrad Bouzov, Karlova Studánka, hrad Karlštejn, Zoo Praha aj.).

Závody zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. „Jednotlivé závody mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního automobilu a jedné historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá,“ dodal Vondruška. 

Úvodní akcí Czech Hero Ride 2014, která zahájí sérii devíti letošních rally historických automobilů, bude Veteránská revue Telč. Ta se tentokrát ponese v rytmu swingu. Pro diváky je připraven nejen závod veteránských automobilů na historickém okruhu „Mezi dvěma branami“, ale také celá řada doprovodných akcí v místním zámku, viničním areálu Sádek a na dalších zajímavých místech po trase tohoto závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám