Hlavní obsah

Letošní rally historických automobilů představila i krásy Pardubického kraje

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý víkend přinesl v pořadí již třetí ze série letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které probíhají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Foto: Czech Hero Ride
Článek

Přestože ani tento víkend počasí naleštěným veteránům nepřálo, našlo se dost obdivovatelů jejich krásy, kteří neváhali a vypravili se za nimi od 16. do 18. května do okolí Pardubic a Hradce Králové.

Vrcholem akce byl 32. ročník mezinárodní veteran rallye závodu historických automobilů a motocyklů, která je organizována jako dvouetapový orientační závod pro majitele historických vozidel do roku 1970. Tradičního závodu, který i letos startoval na starobylém Pernštýnském náměstí v Pardubicích, se zúčastnilo 44 posádek převážně z Čech, ale i Polska, Německa a Slovinska.

Absolutním vítězem závodu se letos stal pan Rychtář se svým DKW. Úplně nejstarším vozem závodu byl Ford T z roku 1911. Oceněny byly posádky ale i v ostatních kategoriích např. za nejslušivější dobové oblečení, nejstarší a nejmladší účastníka, nejkrásnější vozy nebo smolař soutěže a další účastníci s jejich historickými automobily a motocykly.

K celé řadě doprovodných aktivit, které provázely třídenní setkání, se letos zařadila například návštěva Lázní Bohdaneč, výjezd na nádvoří hradu Kunětická Hora či přehlídka vozů u Perníkové chaloupky za doprovodu melodií JK Bandu.

Veteránská Rallye Pardubice byla, stejně jako ostatní veteránská setkání tohoto projektu, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce – v tomto případě značce motocyklů Grizzly vyráběných v Pardubicích a osobě závodníka Františka Hladěny.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám