Hlavní obsah

Letos je tomu 45 let, kdy byla poprvé uvedena televizní Popelka

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1969 byla poprvé uvedena televizní pohádka Popelka. Hlavní roli si zahrála mladičká Eva Hrušková, která je s touto rolí neodmyslitelně spjata. Jejím princem byl tehdy populární zpěvák Jiří Štědroň.

Foto: archív autora

Eva Hrušková v Popelce

Článek

Režisérka televizní Popelky Vlasta Janečková obsadila v té době populární herce, Danu Medřickou, Růženu Merunkovou, Danu Hlaváčovou, Jana Třísku, Ladislava Peška, Ilju Prachaře a mnohé další.

Od svého prvního uvedení byla několikrát reprízována a nikdy neztratila nic ze svého půvabu, i když byla natočena černobíle. Byla dokonce i doba, kdy se nesměla vysílat a to kvůli emigraci Jana Třísky. Autorem hudby byl Angelo Michajlov a písničky jsou dílem Ivo Fischera.

Zjistili jsme, co dělají dvě hlavní postavy v současnosti, Popelka Eva Hrušková a princ Jiří Štědroň. Jiří Štědroň hraje v muzikálech, stále zpívá a koncertuje. Eva Hrušková má letos i další výročí. Je tomu deset let, co si vzala za manžela herce Jana Přeučila.

„S Jeníčkem hodně a rádi cestujeme. Ona vlastně i naše práce je cestování. Máme společné divadlo pro děti, takže jezdíme po celé České republice,” s úsměvem řekla Eva Hrušková.

V jejich repertoáru najdeme například Řecké báje, Pověsti pražské, Pověsti české, ale i pohádky O Popelce, Čert a Káča, Šípková Růženka. Se svým divadlem objíždějí celou republiku a jejich diář je naplněný na dlouho dobu dopředu. Nedávno měla premiéru pohádka Sůl nad zlato, kde hraje i sestra Evy Hrušková, Jana.

Evu Hruškovou budou moci diváci vídat i na televizi Regina, kde bude mít na starosti dětský blok. „Na tuto práci se moc těším. Bude to něco pro mě nového, protože jsem zatím šéfovala jen našemu divadlu. Snad se nám podaří přilákat mladé diváky,” řekla Eva Hrušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám