Hlavní obsah

Léto ve stylu retra v brněnské vile Löw-Beer začíná

Novinky, Petra Svobodová

Tři letní koncerty v jedinečné atmosféře zahrady Vily Löw-Beer v Brně nabídnou to nejlepší z 30. až 60. let minulého století. První koncert nazvaný Každý tančí swing se uskuteční 8. července od 18 hodin.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Orchestr Melody Gentlemen v zahradě vily Löw-Beer

Článek

Druhou červencovou sobotu vystoupí v zahradě vily nejen orchestr Melody Gentlemen, ale také Swingteam Dubňany, který předvede ukázky swingových tanců, jako jsou charleston, lindy hop nebo boogie woogie.

Kapela Melody Gentlemen se svým celkovým stylem snaží přiblížit populárním tanečním prvorepublikovým orchestrům, jako byli například The melody Boys R. A. Dvorského. Jejich repertoár zahrnuje československé swingové evergreeny z 30. a 40. let minulého století, slavné filmové melodie i tehdejší světové taneční šlágry. Melody Gentlemen vystupují na zahradě vily již po třetí a jejich koncerty mají vždy úžasnou atmosféru.

Vstupné činí 190 Kč. Předprodej vstupenek na pokladně vily od úterý do neděle, od 10 do 18 hodin, a to i v době nadcházejících státních svátků. Koncert je připraven ve spolupráci s Městskou částí Brno-sever a Kulturním střediskem Omega.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejmladší pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám