Hlavní obsah

Léto plné mlaskání vypukne v Jeseníkách už zítra

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní léto bude v horách pod Pradědem ve znamení výjimečně dobrého jídla. Už zítra tady vypukne gastronomický festival Chuť Jeseníků, který v pětadvaceti restauracích nabídne tradiční jídla Jeseníků. Slavnost méně známých i zcela neznámých pokrmů potrvá až do konce září.

Foto: Zdeněk Nováček

Starohorská čočková polévka nebude v nabídce restaurací chybět

Článek

Do Chuti Jeseníků se zapojilo pětadvacet restaurací a hospůdek po celých Jeseníkách. Návštěvníci je poznají podle speciálního označení u vchodu do restaurace a podle odlišného jídelního lístku. Tradiční dobroty mohou ochutnat návštěvníci vysílače Praděd, Branné, Velkých Losin, areálu Kouty, Rýmařova, Malé Morávky i dalších míst v Jeseníkách.

V nabídce jídel nebudou chybět polévky, hlavní jídla i dezerty. Každá restaurace bude nabízet nejméně jedno kompletní menu.

Milovníci jídla se mohou těšit například na Losinské zelné párky, Mikulovické knedlíky, bramborové placky s povidly, zapečené Javornické klobásy, horský bigos, waflové skládanečky nebo zelný guláš.

Kompletní seznam restaurací, kde bude od zítřka možné ochutnat tradiční jídla Jeseníků je k vidění na http://www.chutjeseniku.cz/restaurace.

Fanouškem Chuti Jeseníků se můžete stát také přes sociální síť Facebook, stránku festivalu najdete na www.facebook.com/chutjeseniku.

Reklama

Výběr článků

Načítám