Hlavní obsah

Letní slavnosti Vrbno se baví letos budou jiné

Novinky, Alena Kiedroňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrbenské letní slavnosti mají hodně příznivců, kteří si je rok co rok nenechají ujít. Letos se mohou těšit na změnu, Vrbno se baví dostává zábavu přímo na ulici a nabídne lákavý program. Slavnosti se konají 7. a 8. června.

Foto: Archív města Vrbna pod Pradědem

Návštěvníky slavností vždy potěšili umělci přímo na ulici.

Článek

Vrbno se baví patří k hýčkaným tradicím podhorského jesenického města. Slavnosti se pořádají v červnu a dávají návštěvníkům příležitost potkat se a pobavit se sousedy, rodáky i třeba spolužáky, kteří žijí daleko odtud, ale do svého města se stále rádi vracejí.

Po několik let radnice pořádala slavnosti v areálu bývalého koupaliště, letos i s dalším pořadatelem, Střediskem kultury a vzdělávání, sází na změny a větší dynamiku. Slavnosti obsadí centrum města. Doprava včetně autobusové bude po dobu dvou dnů vedena po objízdné trase.

Slavnosti se uskuteční v pátek 7. června a sobotu 8. června a stěhují se na ulici Jesenickou, které místní říkají kolonáda. V blízkosti pošty vyroste pódium pro kapely, budou tady místa s posezením i stánky prodejců.

Nedaleko odtud se představí automobiloví závodníci se silničními vozy i truck trialovými Tatrami, ale také hasiči se svou technikou, s ukázkou zásahů přijede Policie ČR. Pestrý program pro malé i velké chystá Spolek Přátel Vrbenska, třeba jízdy na "kolonožkách".

Všichni se těší na vystoupení populárních umělců. Páteční program odstartují ve 14 hodin Maxíci, o půl čtvrté zahraje Proton a v 17 hodin Street69. V 19.30 hodin bude pódium patřit Vašo Patejdlovi.

„V nabídce máme také Letní kino, vybírali jsme mezi top filmy a vyhrál snímek Bohemian Rhapsody. Ten nám k hudebnímu charakteru programu sedí asi nejvíce,” řekla za organizační tým slavností Pavla Müllerová z Městského úřadu Vrbno pod Pradědem. Promítání filmu začne v pátek o půl desáté.

Sobotní program zahájí hodinu před polednem koncert Black Bandu, který uvítají zejména senioři. O půl druhé naopak program cílí na děti, s pořadem pro ně i pro rodiče přijede Petra Černocká. Zajímavá je i další nabídka, v 15 hodin bude pódium patřit skupině Poetika, od 17.30 hodin Janku Ledeckému a od 20. hodiny Arakainu. Tečkou za dvoudenními slavnostmi bude DJ a Karaoke párty.

„Inspirovali jsme se u pořadatelů jiných akcí a připravili pro naše návštěvníky kelímky, s nimiž mohou projít od stánku k stánku a ještě si je vzít domů. Rádi bychom snížili množství jednorázových kelímků a odpadů vůbec," potvrdila Pavla Müllerová. Návštěvníci si mohou koupit také veselé klobouky nebo míčky s ukrytou pláštěnkou, nebo bezpečnostní pásky pro chodce i cyklisty.

Vstup na slavnosti Vrbno se baví je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám