Hlavní obsah

Letní Pražský triatlon - zábava pro sportovce i rodiny s dětmi

Novinky, Jana Karasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení H-Triatlon pořádá v neděli 22. července první ročník amatérského triatlonového závodu v Praze-Dolních Počernicích. Závod bude rozdělen do několika věkových kategorií a v plánu je i bohatý doprovodný program pro děti.

Triatlon Praha 2012

Článek

Závod je rozdělen podle pohlaví, věku a výkonnosti. Pro dospělé soutěžící jsou připraveny sportovní disciplíny na tratích ve třech úrovních náročnosti. Pro plavání, běh a jízdu na kole si mají možnost vybrat trať hobby, klasik či sport a rozdělit se mohou také do štafetových týmů.

Závodníky čeká profesionální měření závodu pomocí čipových pásků, kdy každému aktérovi dorazí po skončení SMS s jeho výsledkem. Po skončení sportovní části se mohou závodníci těšit na doprovodný program v podobě hudebního vystoupení kapely Kycelo nebo slosování tomboly o zajímavé ceny.

Organizátoři však mysleli i na děti, které mohou závodit již od těch nejmenších, jimž pomáhají rodiče (do 3 let věku) i větších, kteří již trať zvládnou sami v kategoriích do 6, 10 a do 15 let. Každé dítě obdrží diplom a drobné ceny od partnerů závodu. Po skončení dětského závodu je pro nejmladší účastníky připraven bohatý program včetně skákacího hradu nebo výtvarných dílen organizovaných ve spolupráci s pražskou Galerií umění pro děti GUD.

První ročník Pražského triatlonu navazuje na tradiční Houmrův triatlon ve Šluknovském výběžku, jehož letošní již 19. ročník se uskuteční na začátku srpna. Každým rokem se Houmrův triatlon těší velké oblibě a přiláká profesionální i rekreační sportovce z celé České republiky. Pořadatelé doufají, že i tento pražský závod si získá dostatek příznivců a v duchu hesla závodu Tělo musíme překvapit se na startu objeví v co nejhojnějším počtu.

Součástí startovného ve výši 150 Kč či 300 Kč (v závislosti na termínu registrace, děti zdarma) je i občerstvení, zázemí a propagační materiály. Více informací a online registrace na www.htriatlon.cz. Účastníci se mohou přihlásit i v den konání akce.

Spojení MHD - autobus č. 263, zastávka Škola Dolní Počernice – autobus jede ze zastávky DEPO Hostivař cca 20 minut, zastávka je vzdálená cca 150 m od startu závodu (GPS souřadnice místa startu závodu: Latitude: 50°5'18.672"N, Longitude: 14°34'52.600"E).  Akce je profesionálně zabezpečena zástupci Zdravotní služby HMP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám