Hlavní obsah

Letní aquapark Olešná ve Frýdku-Místku se už chystá na první letošní návštěvníky

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brány letního aquaparku Olešná se otevřou v sobotu 30. května. Bazény i vodní atrakce budou návštěvníkům v květnu a červnu k dispozici od 9 do 19 hodin a v době prázdnin od 9 do 20 hodin. V červenci a srpnu se bude konat také večerní koupání od 20.30 do 22 hodin.

Foto: archiv magistrátu

aquapark Olešná

Článek

Celodenní vstupné pro dospělého činí 110 korun. Děti do 3 let mají vstup zdarma.  Děti od 3 do 15 let, studenti, senioři nad 65 let a lidé s průkazkou ZTP zaplatí 80 korun. Rodiny mají zvýhodněné vstupné. Vodní atrakce, včetně skluzavek a tobogánu, budou již tradičně přístupny zdarma.  

„Letošní sezóna se ponese ve znamení Letní aquapark Olešná – koupaliště, co má koule. Návštěvníci se tedy mohou po celou sezónu těšit na tradiční i netradiční sporty spojené s „koulemi“ – volejbal, nohejbal, stolní tenis, pétanque, ale i atraktivní aquazorbing a fotbal v zorbingové kouli. Chybět nebude spousta kopečkové zmrzliny, koblihy, kulaté cukroví ani nafukovací balónky s maskotem Spoxem. Pro děti připravujeme akce plné her a soutěží,“ řekl ředitel společnosti Sportplex, která aquapark provozuje, Petr Slunský.  

„Letní aquapark na Olešné jsme zprovoznili na podzim roku 2004, lidé jej plně využívají už deset let. Za tu dobu si našel své věrné a pravidelné návštěvníky, kteří k nám přijíždějí i z okolních měst a rok od roku pozorujeme i zvýšenou návštěvnost ze strany Poláků a Slováků. V areálu aquaparku se mohou zdarma vyřádit na dvou tobogánech dlouhých osmdesát metrů, široké skluzavce, houpacím zálivu, proudovém kanálu a dalších vodních prvcích. V horkých letních dnech je jeho kapacita zcela naplněna,“ uvedl primátor Michal Pobucký s tím, že město se snaží návštěvnost podpořit také zvýšením atraktivity areálu přehrady Olešná.

V minulých letech zde vybudovalo město cyklostezku, kterou ve velkém využívají také in-line bruslaři. Ohromný ohlas si získalo také multifunkční hřiště v duchu pirátského světa, kde se vyřádí nejen malé, ale i odrostlejší děti a také dospělí. Nejoblíbenější jsou obří klouzačky, lanová dráha, ale i fitness prvky k posílení a protažení těla. Rodiny s dětmi mohou přenocovat ve stanu v autokempu, ugrilovat si maso nebo opéct párky a příjemně posedět u speciálně vybudovaných ohnišť.

Do autokempu bude zajíždět také mobilní obchůdek s čerstvým pečivem, mléčnými výrobky, uzeninami, ale i různými druhy nápojů. Jistě pomůže pozvednout kvalitu nabízených služeb.   

Areál přehrady Olešná nabízí různé formy vyžití pro všechny bez rozdílu věku po celý rok. Bonusem je krásný výhled na královnu Moravskoslezských Beskyd, Lysou horu, ale také na město, které zejména při východu a západu slunce jako by vystupovalo z vodní hladiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám