Hlavní obsah

Letecké muzeum v Koněšíně se stává důležitým centrem letních kulturních akcí na Vysočině

Novinky, Milan Papežík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecké muzeum v Koněšíně vstoupilo do nové sezóny a nabízí nejen vyžití pro fanoušky letectví, ale i kulturní akce pro širokou veřejnost. V sobotu 2. června nabídne dětský den s hvězdou SuperStar.

Foto: Milan Papežík - M.P. Production

Martin Šafařík bude hvězdou Dětského dne v sobotu 2.6. Představí se hned dvakrát.

Článek

V Koněšíně, který se nachází nedaleko vyhledávané Dalešické přehrady, bude letos veselo. O zajímavé akce se především postará rozlehlý areál Radarka, ve kterém se nachází Letecké muzeum. Zde mohou návštěvníci obdivovat historii letectví a různé letouny z dávných dob. Vyzkoušet si mohou také populární letecký simulátor.

Areál Radarky však nabídne také kulturní vyžití, a tak již v sobotu 2. června připraví celodenní program pro rodiny s dětmi. Připraveny tak budou nejen jízdy na koni, honba za pokladem, stezka odvahy, fotokoutek, malování na obličej, balónkový souboj nebo jízda vrtulníkem, ale i kulturní program s hvězdou SuperStar Martinem Šafaříkem.

Martin Šafařík je charizmatický zpěvák, hudebník, multiinstrumentalista, skladatel, textař a producent, který se věnuje hudbě již od svých útlých dětských let. Během roku vystupuje na různých festivalech, městských a obecních slavnostech či vánočních koncertech. Avšak ve svém repertoáru má i program pro děti.

Však koncem roku 2016 absolvoval velmi úspěšné turné Vival La School po moravských školách a zahrál tak pro několik tisíc žáků. Martin svoji hudbu dokáže skvěle skloubit také s programem pro děti, které do své show plně zapojuje. Na Radarce proto nebude o tyto spontánní momenty nouze. Martin Šafařík bude také jednou z hlavních hvězd festivalu "šťastných tváří", který se na Radarce odehraje na konci prázdnin.

Jen o týden později, 9. června, se na Radarce uskuteční Muzejní noc, během níž budou probíhat komentované prohlídky v netradiční formě a na půlnoc je nachystán ohňostroj. Zahraje také lokální kapela.

Velká akce se v areálu Leteckého muzea chystá hlavně na konci prázdnin. Proběhne zde totiž 2. ročník rodinného festivalu Happy Faces, který je snad jediným festivalem, na který můžete současně pozvat své spolužáky, rodiče, strýčky, tetičky nebo dokonce prarodiče. Ve dnech 31. srpna a 1. září zde vystoupí na dvou pódiích takové hvězdy jako skupina Slza, Luntic, Marie Rottrová, John z Kelly Family, Petr Bende s kapelou, Jakub Ondra, Jaroslav Hutka, Jiří Schmitzer, Jaksi Taksi, Bagr nebo třeba Lenka Lo Hrůzová.

Reklama

Výběr článků

Načítám