Hlavní obsah

Lenka Filipová zastavila čas na Masarykově nádraží v Praze

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 23. října Lenka Filipová vystoupila na svém koncertě na Masarykově nádraží v Praze. Dokázala tu na více než dvě hodiny zastavit čas - kolemjdoucí stáli v údivu. Mnozí si počkali až na následující spoje.

Foto: Petr Mráček

Lenka Filipová na Masarykově nádraží v Praze

Článek

Byl to od Lenky Filipové riskantní tah zazpívat v hale Masarykova nádraží. Mohlo vše buď vyjít, nebo skončit nezájmem publika. Dopadlo to ale nad očekávání. S malým zpožděním nastoupila zpěvačka, která několik let patří mezi špičku naší populární hudby. Hned na úvod zazpívala jeden ze svých největších hitů Zamilovaná, který odezněl částečně ve francouzštině a také v češtině.

Francouzštinu jsme mohli slyšet ještě pak v průběhu koncertu ještě jednou u skladby Za všechno může čas. Lenka ale ukázala, že umí víc jazyků - latinsky, starokeltsky.

Kromě známých hitů zaznělo i několik skladeb z oblasti vážné hudby, například od Vivaldiho, Johana Sebastiana Bacha. Lenku doprovázel Komorní orchestr gymnázia hlavního města Prahy.

Při hitech Pondělí ráno, Možná, Prý se tomu říká láska, Mosty, Tisíc způsobů jak zabít lásku, Svět se zbláznil a další ji doprovázela její dcera Lenny, která dostala prostor ve dvou vlastních skladbách, a jako z mnoha dalších slavných dcer ukázala, že jablko nepadlo daleko od stromu. Lenna má zajímavě zastřenou barvu hlasu a publikum ji přijalo s velkým potleskem.

Někteří musejí vynaložit na turné desítky miliónů korun. Chtějí se ukázat v tom největším, nejpompéznějším, co u nás dosud třeba nebylo. Lence Filipové stačí vzít do ruky "jen" kytaru, stoupnout si k mikrofonu, bez převleků, nablýskaných kostýmů, světelných efektů a publikum má hned od první písničky na své straně. To z Masarykova nádraží odměnilo Lenku v závěru bouřlivým potleskem ve stoje. Inu někdy méně znamená více.

Celý koncert vyjde na DVD. Ten, kdo tedy nemohl zmíněný kulturní zážitek vidět na vlastní oči, bude mít možnost si jej pustit v klidu domova.

Reklama

Výběr článků

Načítám