Hlavní obsah

Lenka Filipová a Lenny zazpívají na zámku v Mníšku pod Brdy

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 29. srpna od 19 hodin zazpívá v zahradě zámku Mníšku pod Brdy zpěvačka Lenka Filipová spolu se svou dcerou Lenny. Návštěvníci koncertu se mohou těšit nejen na nové melodie, ale i na osvědčené oblíbené hity, při kterých zpěvačka představí také svou neodmyslitelnou kolegyni - kytaru.

Foto: archiv

Lenka Filipová vystoupí v zahradě zámku Mníšku už tento pátek.

Článek

V romantickém prostředí zámeckého parku se svým fanouškům v pátek 29. srpna od 19 hodin v rámci projektu Concertino 2014 představí oblíbená zpěvačka, výborná kytaristka, textařka i skladatelka Lenka Filipová.

Svým líbezným hlasem, romantickými melodiemi, francouzskými texty a excelentní hrou na kytaru si stále získává nové posluchače a obdivovatele.

V jejích šlépějích se vydala i dcera Lenny, která má už ve svém repertoáru výrazný úspěch. V roce 2013 byla oceněna Andělem v kategorii objev roku. Maminka může být určitě pyšná. Ale ani ona nezůstává pozadu, je čerstvou držitelkou Zlaté desky. Tu získala už i v době, kdy začínala s dnes již známými hity, na které se jistě všichni těšíme. Zamilovaná, Prý se tomu říká láska, Za všechno může čas i mnoho dalších.  

A jaké to je vystupovat na jednom jevišti se svým vlastním potomkem? Musí to být úžasný pocit, rozumět si s dcerou v soukromí i pracovně. Jak Lenka Filipová na Lenny prozradila, je to "bezvadný parťák na jevišti a probíhá mezi námi prima energie".  

Nápad vystupovat společně dostala Lenka, asi před dvěma lety, kdy se chystala na turné do Austrálie. Nabídla své dceři spoluúčast a od té doby spolu hrají, přestože obě mají mnoho svých vlastních projektů.  

Na koncert jsou stále ještě k dispozici vstupenky do druhé sekce, kde jsou místa k stání. V omezené kapacitě budou ovšem k dispozici lavice a navíc si návštěvníci mohou donést své karimatky a deky. Rozvržení pódia a hlediště si můžete prohlédnout zde.  

V rámci vstupenek na koncert můžete před samotným začátkem na zámeckém nádvoří navštívit expozici o historii módy na panenkách a výstavu fotografií světových památek UNESCO.

Díky ní procestujete vzdálené kontinenty během několika minut. Málokdo z nás se například dostane do indického Džajpúru. Přezdívá se mu také růžové město, po většině bylo vystaveno z růžového pískovce. V centru stojí palác mahárádžů Hawa Mahal, neboli palác větrů. Pětipodlažní budova představuje Krišnovu korunu a byla užívána královskou rodinou zejména v době letních veder. I ji mezi fotografiemi spatříte.  

Reklama

Výběr článků

Načítám