Hlavní obsah

Legenda českého bigbítu, Vladimír Mišík, navštíví Malou scénu za oponou ve Valašském Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá scéna za oponou Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí připravuje na středu 19. března speciální akustický koncert legendárního muzikanta Vladimíra Mišíka, který přijede společně s akustickým triem ČDG. Koncert začne v 19.30 hodin v prostorách Malé scény případně velkého sálu.

Foto: Promo Vladimír Mišík
Článek

Vladimír Mišík je jednou z nejvýraznějších osobností české populární hudby již od šedesátých let minulého století. Rockový zpěvák, skladatel a textař svou tvorbou ovlivnil celou řadu umělců ať už z hudebního, výtvarného či literárního prostředí.

Mimo jiné zhudebnil a na několika kompilacích vydal texty známých českých básníků například Václava Hraběte, Josefa Kainara či Jiřího Dědečka, které postupem času doslova zlidověly a staly se ozdobami kytarových večírků několika generací.

V roce 1974 založil skupinu ETC, se kterou vystupuje i přes několik personálních změn dodnes. Kromě ETC objíždí Mišík kluby také s akustickým triem nazvaným ČDG tedy Čundrgrunt. Původně ve složení s Vladimírem Mertou, Petrem Kalandrou a dalšími. Dnes vychází sestava ČDG ze současných či bývalých členů kapely ETC a její složení je na každém koncertě jiné. Z čehož také vychází nástrojové obsazení i hudební aranže tria. Základem jsou však vždy nezaměnitelné písně Vladimíra Mišíka.

Vstupenky na speciální akustický koncert legendy českého bigbítu Vladimíra Mišíka se skupinou ČDG, jsou v prodeji v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na vstupenkovém portále Kulturního zařízení vstupenky.kzvalmez.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám