Hlavní obsah

Lázeňskou sezónu v Jeseníku zahájí Špinarová a Hrůza

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nové sezóny Priessnitzovy léčebné lázně oficiálně vstoupí v polovině května. Společně s Městem Jeseník pro návštěvníky chystají program na celý víkend. Hudebními hvězdami budou Věra Špinarová a Michal Hrůza.

Foto: PLL a.s.

Priessnitzovy léčebné lázně sezonu slavnostně zahájí v polovině května.

Článek

Slavnostní otevření sezóny je jako obvykle třídenní, 13. až 15. května. V lázních oslavy zahájí páteční společnou lekcí Gräfenberg walkingu, vernisáží a následným tanečním večerem. Na jesenickém náměstí se bude promítat úspěšný český film Kobry a užovky.

„Oficiální zahájení nové sezóny proběhne za doprovodu jesenického Dechového orchestru mladých a mažoretek v sobotu ve 13 hodin před hlavní budovou sanatoria. Předtím však na celé dopoledne chystáme výtvarnou dílnu pro děti s kapelou Old Time Jazz Band,“ vyjmenovává Tomáš Rak, obchodní ředitel lázní.

Nepostradatelnou součástí bude samozřejmě žehnání pramenům. Odpoledne se návštěvníci mohou těšit na hudební vystoupení, testovaní zdraví, soutěže pro děti i dospělé. „Věřím, že hosté ocení hity Petra Jandy v podání Olympic revival a samozřejmě hlavní hvězdu odpoledního programu, stálici českého hudebního nebe Věru Špinarovou,“ pokračuje Rak. „Snad nám bude letos opravdu přát i počasí, protože bychom rádi během odpoledne realizovali seskok parašutistů,“ dodává.

Vrcholem sobotního dne v lázních bude májový bál v přírodě, který má nastartovat novou tradici inspirovanou historií. Akce navazuje na rok 1839, kdy podle historických pramenů lázeňská šlechta uspořádala ples v přírodě. Součástí bálu bude také módní přehlídka z Priessnitzových časů. „Na návštěvu krásných dam v nádherných zdobených šatech a jejich doprovodu se však mohou těšit i hosté odpoledního programu,“ uzavírá Rak.

Akce i na náměstí

Také jesenické Masarykovo náměstí bude v sobotu žít zahájením. Dopoledne vystoupí tamní Dechový orchestr mladých s mažoretkami, proběhne oficiální zdravice hostů z partnerských měst následována hudebními vystoupeními. Zazní horalsko-balkánská muzika, jazz, funkyjazz, blues, gospely. Vyvrcholením bude večerní vystoupení Michala Hrůzy s jeho kapelou.

V lázních nezapomínají ani na nedělní vyžití. Zúčastnit se zdarma můžete discgolfové akademie, procházky po pramenech s průvodcem nebo se můžete kochat výhledy na hřebeny hor z lázeňské vyhlídky. Tradičně bude otevřena Priessnitzova hrobka, proběhne mše svatá a nedělní den i celé zahájení završí komedie Kdo se bojí postele v nastudování divadelního spolku Kantoři z Mikulovic.

Více se dozvíte na www.priessnitz.cz nebo mkzjes.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám