Hlavní obsah

Lázeňskou sezónu v Jeseníku zahájí Kristína a David Koller

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině máje vstupují Priessnitzovy lázně do další lázeňské sezóny. Jubilejní 170. slavnostní zahájení je nabito zajímavým programem. Objeví se gräfenberské panstvo v historických kostýmech, vystoupí David Koller či Slovenka Kristína. Na oslavy lze přicestovat i historickým parním vlakem.

Foto: PLL a.s.

Mezi návštěvníky lázní bude v sobotu 13. května korzovat gräfenberské panstvo v historických kostýmech.

Článek

Letos je třídenní program oslav 12. až 14. května opravdu nabitý. Páteční akce budou probíhat jak v areálu lázní, tak na Masarykově náměstí před jesenickou radnicí.

Hlavní sobotní a následně i nedělní program se budou odehrávat pouze v lázeňském areálu. Největším pátečním tahákem před radnicí je bezesporu koncert Davida Kollera s kapelou. Naopak v lázních vsadili na talkshow s nejznámější českou politickou satiričkou Zuzanou Bubílkovou, kterou doplní vystoupení italského zpěváka Andrea Andrei.

Sobotní program propukne už dopoledne. V devět hodin odstartuje lázeňská výtvarná dílna pro děti, po níž v deset hodin bude následovat vystoupení šumperské country kapely Holátka. Prakticky ve stejnou dobu z Olomouce do Jeseníku vyjede historický parní vlak.

„Po několika letech se nám podařilo ve spolupráci s Českými drahami a dalšími partnery vypravit na zahájení sezóny parní vlak, ve kterém tentokrát pojede i Vincenz Priessnitz s chotí. Z Olomouce vlak v čele s lokomotivou Šlechtična vyjede v 8:35, do Jeseníku přijede ve 12:30, kde již bude k dispozici doprava do lázní. Takže nikdo z cestujících se nemusí bát, že by si musel vybrat mezi zážitkem na kolejích nebo hlavním programem v lázních,“ uvedl obchodní ředitel lázní Tomáš Rak.

Cestu zpět mohou návštěvníci také zvolit parním vlakem, ten z Jeseníku na Hanou vyjede v 16:32.

Mezitím je však v lázních na programu tradiční pochodová show jesenického Dechového orchestru mladých společně s tamními mažoretkami, žehnání pramenům, vystoupení Swing Dixielandu Armády České republiky a koncert talentované Slovenky Kristíny. Po celé májové odpoledne se můžete těšit na bohatý doprovodný program a také na panstvo v historických kostýmech, které mezi vámi bude korzovat.

Program dne však nekončí ani po odjezdu parního vlaku. Organizátoři ještě slibují křest nové knihy o historii lázní, zumba show, vystoupení Abba World Revival, rockový večer a v neposlední řadě také ohnivou show.

Podrobný program slavnostního víkendu naleznete na www.priessnitz.cz a lázeňském facebooku. Jízdní řád parního vlaku naleznete na www.cd.cz v sekci Vlakem za zážitky.       

Reklama

Výběr článků

Načítám