Hlavní obsah

Lakovnu zapálili neopatrní zaměstnanci

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O požáru ve výrobní hale ve Vizovicích byli hasiči informováni ve středu 2. listopadu ráno. Při hašení hořícího lakovacího boxu se tři lidé nadýchali zplodin a skončili v nemocnici. Vyšetřování odhalilo, že požár zavinili nedbalostí při svařování zaměstnanci. Škoda činí zhruba 100 tisíc korun.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Vizovic a Zádveřic.  

Požár vznikl v prostoru lakovacího boxu a rozšířil se především do odsávání a technologií ventilace. "Zaměstnanci soukromé firmy se snažili zpočátku požár hasit pomocí několika přenosných hasicích přístrojů. Likvidace požáru byla však nad jejich možnosti. Výrobní hala se začala rychle plnit nebezpečným kouřem a asi třicet zaměstnanců muselo prostory opustit," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Tři zaměstnanci se při hašení požáru nadýchali nebezpečných zplodin hoření. Věnoval se jim proškolený hasič-zdravotník, který poskytl první předlékařskou pomoc. Na místo byla povolána posádka zdravotnické záchranné služby, jejíž lékař posléze nařídil převoz všech tří osob do nemocnice k dalšímu vyšetření. 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování odhalilo, že požár byl způsoben nedbalostí zaměstnanců, kteří svařovali. "Při odlétnutí žhavých částic při svařování došlo k zapálení vedlejšího lakovacího boxu a hořlavých látek," dodal Mitáček.

Požárem způsobenou škodu  majitel předběžně odhadl do 100 tisíc korun. Zásahem hasičů se podařilo uchránit celou výrobní halu soukromé firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám