Hlavní obsah

LadyPraga chystá novou desku, k jejímu nahrávání přizve nejvěrnější fanoušky

Novinky, Tomáš Kopečný

Pár měsíců po vydání debutu Sociální experiment se pražští LadyPraga naplno pustili do koncertování. Jejich Experimentální tour je v plném proudu a v nejbližších dnech kapelu čekají koncerty v Praze (15. června), na Holčovice Festu (30. června) či v Novém Jičíně a Týnci nad Sázavou (3. a 4. srpna).

Foto: Archív: LadyPraga
Článek

Kromě živého hraní se muzikanti vrhají do nového nahrávání. A jak je u této sympatické party obvyklé, půjde opět o originální „experiment“. Zúčastnit se ho totiž mohou i fanoušci.

„Těší nás, že máme na Sociální experiment tolik pozitivních ohlasů, což se odráží i na koncertech. Navštívili jsme řadu krásných klubů a míst, potkali spoustu inspirativních lidí, někteří s námi budou dokonce spolupracovat na nových věcech a samozřejmě jsme velmi potěšeni, že se nám rozrůstá fanouškovská základna, která nás pohání stále vpřed. Díky nim si totiž můžeme každý koncert maximálně užít,“ hodnotí basista kapely LadyPraga Martin Knesl.

Experimentální tour pokračuje i v následujících měsících, na něž následně naváže i několik letních festivalů. V nejbližších dnech mohou fanoušci kapelu slyšet v Praze v klubu U staré paní (15. 6.), na Holčovice Festu (30. 6.), v Novém Jičíně na Městském kulturním létu (3. 8.) nebo v Týnci nad Sázavou na hudebním open-airu Rock Park (4. 8.). Ačkoliv debut Sociální experiment vyšel teprve na přelomu loňského a letošního roku, kapela se znovu chystá do nahrávacího studia.

„Uskutečněné koncerty a lidé, které jsme během nich potkali, nám dali nový impuls k tvorbě. Jednak plánujeme některé současné skladby aranžérsky upravit, tak samozřejmě přijdou nové písně, které v průběhu tour komponujeme. Už teď máme hotové čtyři skladby,“ uvedl Martin Knesl a dodal: „Nahrávat budeme opět trochu jinak, než je obvyklé. Půjdeme do akusticky přirozeného kulturního sálu, abychom co nejvěrněji zachytili živé hraní. Druhý záměr máme pozvat do sálu i naše nejvěrnější fanoušky, kteří tak dostanou jedinečnou šanci zažít veškerou přípravu desky a užít si takový netradiční koncert.“

Nahrávání se uskuteční na konci června v jinočanském nahrávacím studiu 3bees. Na nové desce se bude podílet řada hudebních hostů, jedním z nich je například kytarista Honza Sládek.

LadyPraga je česká hudební skupina fungující od léta 2015. Hraje vlastní autorskou tvorbu, kterou tu a tam zpestří několika aranžérsky upravenými převzatými skladbami. Písničky lze obecně označit za inteligentní populární hudbu, s přesahy do funku, rocku, jazzu nebo šansonu. V současné době vystupuje ve složení: Veronika Bergmanová (zpěv), Jan Kubín (piano), Martin Knesl (bass) a Karel Kříž (bicí). 12. prosince 2017 oficiálně vyšlo jejich debutové CD s názvem Sociální experiment.

Reklama

Výběr článků

Načítám