Hlavní obsah

Lady Stars jsou v Hustopečích oblíbenou taneční skupinou

Novinky, Věra Komoňová, Mgr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Hustopečích, jež jsou kulturním i sportovním městem, si své místo na slunci každoročně vydobývá taneční skupina Lady Stars. Nyní získala významná ocenění v anketě Sportovec roku 2015 města Hustopeče.

Foto: Věra Komoňová, Mgr.

Mladší skupina LS

Článek

Lady Stars se pravidelně účastní nejrůznějších sportovních a  kulturních akcí a také využívá projekty EU v oblasti neformálního vzdělávání. Taneční skupina pracuje při Gymnáziu T. G. Masaryka v Hustopečích a z tanečních soutěží si holky a kluci přivezli už mnoho medailí a titulů.

V letošním roce chtějí tanečníci soutěžit v dubnu na XII. Challange Cup Competition v maďarském Siofóku, v květnu na Grand Prix IFMS v Moskvě a v srpnu na Mistrovství světa IFMS v Praze.

Podané projekty EU mají také na spolupráci s helsinskými a londýnskými tanečníky. I soutěžní sezóna 2016 bude nesmírně náročná, ale všichni se už moc těší na 1. soutěžní vystoupení, a to v dubnu na prestižní taneční soutěži Emco - Taneční skupina roku ve Zlíně a kvalifikaci IFMS v Opavě. 

V letošním roce je práce mladší TS spjata s divadelní adaptací Malého prince, které připravuje na konec školního roku gymnázium. Tanečníci připravují na toto téma taneční show. Bude se i tento záměr hustopečskému publiku líbit? To ukáže čas.

Dalšími choreografiemi bude oprášená show starších tanečníků Zloba - královna černé magie, stříbrná formace Dance School Exhibition ze soutěže Emco - Taneční skupina roku 2015, kterou hustopečské publikum ještě nevidělo, a pak nová taneční formace na téma Titanic. Kromě show trénuje starší skupina LS i hip-hopovou formaci a mladší tanečníci pilně pracují na zcela nové choreografii Popelka s náčiním pompomy. 

Za úkol si LS pro letošní rok dala více vystupovat pro domácí publikum, protože jejich skladby znají tanečníci z různých koutů republiky podle pořádání republikových i zahraničních soutěží, a také v zahraničí. Proto se nyní zaměří na domácí příznivce, kteří jí právě v anketě Sportovec roku 2015 města Hustopeče dali mnoho hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám