Hlavní obsah

Kytaristka Simonne Draper získala nominaci na mezinárodní skladatelské soutěži

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká kytaristka a skladatelka Simonne Draper uspěla v mezinárodní skladatelské soutěži The American Songwriting Awards, kdy byla se svou skladbou Canzonetta di Aqua nominována v kategorii klasická hudba. Soutěž si každoročně klade za cíl objevit a podpořit hudební talenty napříč hudebními žánry.

Foto: Archív Simonne Draper
Článek

„Každé ocenění a uznání mé skladatelské práce mě těší, obzvlášť pokud se jedná o tak prestižní soutěž, jako je The American Songwriting Awards. Cením si nominace za skladbu Canzonetta di Aqua v mezinárodní konkurenci a jsem ráda, že i Česká republika má v této soutěži na předních místech svého zástupce,“ uvedla Simonne Draper.

The American Songwriting Awards je elitní mezinárodní skladatelská soutěž určená všem skladatelům a umělcům napříč hudebními žánry. Soutěž sdružuje přední hudební producenty, umělce a textaře a snaží se prostřednictvím širokého spektra hudebních kategorií od rocku, hip hopu až po klasickou hudbu objevovat a podporovat nové a talentované tváře a dávat jim příležitost prezentovat se po celém světě.

Simonne Draper kromě studia na právnické fakultě studovala rovněž kytaru u prof. Milana Tesaře na konzervatoři J. Ježka v Praze. Již v minulých letech slavila úspěchy na mezinárodní soutěžní scéně. V roce 2014 postoupila jedna z jejích skladeb do finále mezinárodní skladatelské soutěže The United Kingdom Songwriting Contest. O rok později byla nominována na The American Songwriting Awards v kategorii klasická hudba a letos vyhrála mezinárodní soutěž konanou v USA The Hollywood Songwriting Contest se skladbou Finesa v kategorii klasická hudba.

V současné době připravuje nový projekt - prezentaci skladeb pro The Composers Festival, který se bude konat ve městě Hastings na jihu Anglie v roce 2018.

Mimo jiné také spolupracuje s Patrikem Henelem a Davidem Wurczelem na projektu kytarového tria Klasika Guitar Band. Je členkou Společnosti českých skladatelů při Asociaci hudebních umělců a vědců v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám