Hlavní obsah

Květa Fialová a Naďa Konvalinková pobavily habartovské publikum

Novinky, Aleš Plevka

Téměř dvě stovky diváků si nenechaly ujít v habartovském kinosále milé setkání se dvěma populárními českými herečkami. V devatenáct hodin v úterý 19. května vstoupila na pódium Květa Fialová spolu s Naďou Konvalinkovou, aby po devadesát minut svým vyprávěním bavily přítomné publikum.

Foto: Aleš Plevka

Stálice české herecké profese - Květa Fialová a Naďa Konvalinková.

Článek

Po čase do Městského kulturního střediska v Habartově opět zavítaly hvězdy celorepublikového formátu. Obě dámy působí na poli herectví již desítky let, a tak o fanoušky nemají nouzi. Diváci se na jejich vystoupení těšili, byli jistě rádi, že se uskutečnilo i navzdory aktuální zdravotní indispozici paní Květy.

Obě herečky začaly vyprávění četbou svých horoskopů. Dominantní a tím pádem i výřečnější roli na sebe protentokrát vzala paní Naďa. Paní Fialová její plynoucí vzpomínky a vyprávění však trefně glosovala.

Obě dámy vzpomínaly na dobu, kdy u filmu a především divadla začínaly. Neopomněly připomenout herecké či životní partnery a v neposlední řadě i své ratolesti. S úsměvem divákům předestřely své eskapády s několika kartářkami, svůj vzájemný a dlouholetý přátelský vztah.

Na přetřes přišlo samozřejmě i tradiční herecké téma - tedy přebrebty, oblíbené role či veselé historky z natáčení. Samostatná kapitola byla věnována bezpočtu diet, s nimiž se za ta léta herečky většinou bez kýženého efektu potýkaly. Některé byly zaručené, jiné exotické, ale funguje prý jen ta jediná: "Nežrat!"

Dalším tématem bylo společné nakupování a cestování, což vlastně někdy i úzce souviselo. Herečky divákům nabídly historku, kterak spontánně vyrazily za slevami do Německa a do Polska, na čemž by nebylo nic divného, kdyby paní Naďa při této nákupní misi, nepřekročila ¨čtyřikrát státní hranice na cizí zapůjčený pas.

Oblíbenou cílem jejich zahraničního putování je pak destinace v oblasti Kanárských ostrovů, ale třeba i Egypt. Z těchto cest si herečky vozí neobvyklé módní doplňky, což divákům v závěru besedy i názorně předvedly.

Samozřejmostí bylo to, že během debaty obě dámy ochotně odpovídaly na divácké dotazy. Mnohé jejich odpovědi si vysloužily potlesk. V samotném závěru příjemně stráveného večera byla herečkám předána jakožto poděkování krásná květina. Zájemcům se pak dostalo ještě možnosti získat na památku fotografie s podpisem a věnováním. Fanoušci obou hereček nemohli být zklamáni, večerní vyprávění se vydařilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám