Hlavní obsah

Květa Fialová a Ivo Šmoldas bavili turnovské divadlo

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hostem pravidelného měsíčního pořadu Pohovka s Ivo Šmoldasem v Městském divadle Turnov byla ve středu 12. září Květa Fialová. Dvouhodinové vystoupení bylo doplněno písničkami vynikajících hudebníků Andyho Seidla a Pavla Půty.

Foto: Petr Novák

Květa Fialová a Ivo Šmoldas bavili turnovské divadlo.

Článek

Hned na úvod bylo připravené hudební překvapení pro vystupující herečku. Ještě před jejím příchodem na jeviště rozdali pořadatelé divákům text a ti pak za hudebního doprovodu Andyho Seidla a Pavla Půty uvítali přicházející Květu Fialovou písničkou k narozeninám, které oslavila 1. září. „Je mi 83 let a prožívám nejlepší léta svého života. Je to nádherné. Nechtěla bych být ani o den mladší. V příštím životě se chci narodit zase v osmdesáti, jenom proboha nebýt mladá,“ okomentovala herečka svůj věk.

Během večera o sobě Květa Fialová prozradila spoustu neuvěřitelných věcí. Například to, že půl roku bydlela v márnici. „Byla jsem vdaná a zjistila jsem, že to nejde. A protože jsem neměla peníze, abych odjela na Bahamy, poprosila jsem kamarádku, jejíž manžel byl vedoucím starého hřbitova, kde byla prázdná márnice. Tak jsem tam bydlela. A jelikož tam nebyl žádný heterosexuál, tak to bylo úžasné. Když nechcete zavraždit toho, s kým bydlíte, tak se nastěhujte do márnice a je to zadarmo,“ radí herečka.

Během pořadu došlo i na dotazy diváků, na které měla herečka pohotové odpovědi. Například na otázku, jak pomáhá hubnout Nadě Konvalinkové, odpověděla: „Když jedeme na zájezd, tak vezmu s sebou chleba ještě pro ni.“

Dále mohli diváci z úst účinkujících umělců slyšet ostrou politickou satiru, Šmoldasovy zážitky s tchyní a povídání o Dalajlámovi, kočkách i oddavkách Květy Fialové s Ferdou Mravencem v klášteře.

Řeč přišla i na vážnější témata. Herečka nemohla nezavzpomínat na svého hereckého kolegu Radoslava Brzobohatého, který nás v den konání pořadu navždy opustil. „Hrála jsem s ním hodně rolí a vždycky uměl text. A nebo byl tak dobrý herec, který dělal, že umí,“ zavzpomínala Květa Fialová. Publikum pak zesnulému herci zazpívalo písničku.

Květa Fialová odpovídala i na dotaz, jak se jí líbí v Turnově. „Je to nádherné město, stejně jako zdejší divadlo. Hrála jsem tu už mnohokrát. Buďte šťastní, že tady takové divadlo máte. Stejně jako já jsem šťastná, že sem mohu občas přijet,“ dodala oblíbená herečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám