Hlavní obsah

Kulturní sezónu 2018 ve Vsetíně zahájil vokální ansámbl 4TET Jiřího Korna

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O zahájení nové kulturní sezóny ve Vsetíně se v neděli 14. ledna od 17.00 hodin ve velkém sále domu kultury před zraky 800 lidí postaral 4TET Jiřího Korna. Koncert byl od prosince beznadějně vyprodaný.

Foto: Dušan Trličík
Článek

Příchozí návštěvníky vítal u vstupu do sálu s přípitkem starosta města Vsetína Jiří Růžička společně se svou manželkou. Po usazení všechny přítomné přivítal moderátor večera Josef Scharf a předal slovo starostovi, který lidem popřál vše dobré v novém roce.

Vokální seskupení 4TET bylo založeno z iniciativy Jiřího Korna v říjnu 2002 - kromě něj v něm dále účinkují Dušan Kollár, Jiří Škorpík a David Uličník. Ve Vsetíně svým vystoupením nikoho nenechali na pochybách. Zcela zaplněný sál domu kultury byl svědkem umělecky plnohodnotného, precizního, osobitého projevu tohoto vokálního seskupení, snoubícího se s dokonale vystavěnými aranžmá a profesionalitou. Zkrátka jedinečné hudební divadlo a vokální show.

Večer kromě kostýmů provázela také projekce a nejrůznější jevištní dekorace, vše promyšlené do posledního detailu. Program posluchačům nabídl skladby jako Hotel Ritz, Já to tady vedu, Ej, lásko, lásko, Po schodoch, Bachovo Air a další. Každý zpěvák se však během koncertu představil také sólově za klavírního doprovodu Jiřího Škorpíka.

Nadšeným závěrečným potleskem ve stoje odměnili diváci umělce, kteří přidali známou Kornovu skladbu Windsurfing, a po skončení se s návštěvníky při autogramiádě ochotně fotili.

Spokojeností oplývající návštěvníci, kteří opouštěli po koncertě dům kultury, byli pro pořadatele a samotné umělce tím nejradostnějším vkročením do nové kulturní sezóny roku 2018.

Výběr článků

Načítám