Hlavní obsah

Kulturní ozdravná kúra oživí na tři dny Ferdinandův pramen

Novinky, Jakub Vohnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Část kolonády Ferdinandova pramene se v pátek odpoledne za pomoci mariánskolázeňského spolku Švihák promění v kavárnu, galerii, kino a koncertní sál. Spolek přichystal pro místní a návštěvníky lázní bohatý multižánrový program.

Foto: archiv švihák z.s.
Článek

Během víkendu si mohou návštěvníci prohlédnout výsledek projektu Vojna in the kittchen, který vznikl spojením dvou talentovaných osobností současné umělecké alternativní scény – Vladivojny La Chia a Jakuba Königa (Kittchen). Oba dva se pohybují napříč hudbou, výtvarnem, psaním textů, tvorbou komiksů. Výstava těchto dvou svérázných osobností se nese v duchu kontrastů a konfrontací, zároveň však také hledání paralel.

Tvorba Kittchena je prezentována mimo jiné prostřednictvím zvětšených reprodukcí, zachycených na nevšedním médiu samolepek a lepicích fólií na zdech, oknech, případně i podlahách. Z aktuální tvorby Vladivojny výstava představuje její osobité pojetí ilustrací a komiksu.

Vernisáži výstavy bude předcházet koncert Vladivojna La Chia trio. Samotné vernisáže se zúčastní i Jakub König, který v sobotu v 11.00 osobně zahájí Ozvěny FAMU Festu.  Mobilní filmový klub během sobotního a nedělního dopoledne promítne nejlepší díla z loňského ročníku této studentské přehlídky filmů.

Ve spolupráci s mateřským centrem Domeček bude připraven i atraktivní program pro nejmenší, které v neděli odpoledne jistě potěší i Medvědí pohádka. Na  sobotu je přichystán bleší trh, kde se pokusí formou dobrovolných příspěvků vybrat co nejvíce finančních prostředků na podporu léčby 18leté Barunky Kloboučkové, která prodělala těžkou formu dětské obrny.

„Během tří dnů vystoupí několik desítek tanečníků, zpěváků, akrobatů z převážně místních spolků a zájmových sdružení. Jsme moc rádi, že se nám do našich akcí daří zapojit i ostatní spolky z našeho města a doufáme, že pomůžeme i dobré věci. Místo Ferdinandova pramene je pro nás srdeční záležitostí a s nadšením za podpory Léčebných Lázní Mariánské Lázně  jej párkrát během léta proměníme v centrum kulturního dění,” řekla Markéta Monsportová ze spolku Švihák.

Další akcí na kolonádě bude 17. června první open air PechaKuchu Night a poslední týden prázdnin bude patřit Doprovodnému programu Marienbad Film festivalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám