Hlavní obsah

Kuchyň začala hořet od cigaretových nedopalků

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedopalky z cigaret vysypané do odpadkového koše zapříčinily v pondělí před třetí hodinou ranní požár kuchyně v bytovém době na zlínském sídlišti Jižní Svahy. Ještě před příjezdem hasičů ho uhasil majitel bytu s pomocí souseda.

Foto: HZS Zlínského kraje

Zařízení kuchyně zničené požárem.

Článek

„Nikdo nebyl zraněn, škoda na zařízení činí 200 tisíc korun, vyšetřovatel určil jako příčinu nedbalostní jednání při kouření,“ informoval v pondělí Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Zprávu o požáru kuchyně v bytovém domě ve Slezské ulici ve Zlíně hasiči přijali v 02:45 hodin. Operační důstojník vyhlásil požární poplach profesionálním hasičům z centrální požární stanice Zlín a dobrovolným hasičům Statutárního města Zlín-Prštné.

„Hasiči zjistili, že se jednalo o požár menšího rozsahu v kuchyni bytu, který byl na úrovni 5. nadzemního podlaží. Požár uhasil ještě před jejich příjezdem majitel bytu spolu se sousedem kbelíkem vody a jedním hasicím přístrojem,“ sdělil mluvčí hasičů.

Byt byl odvětrán přirozeným způsobem okny. Díky včasnému zásahu majitele nebylo potřeba evakuovat obyvatele domu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám