Hlavní obsah

Krytý bazén v Ostravě-Porubě je po rekonstrukci opět v provozu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z důvodu rekonstrukce vzduchotechniky došlo 1. července k uzavírce vnitřní části Krytého bazénu Ostrava-Poruba, a to až do 24. listopadu. Venkovní koupaliště bylo v provozu až do 2. září. V pátek 25. listopadu se dveře krytého bazénu opět otevřely.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 1.2.2016 Ukončená rekonstrukce krytého bazénu v Ostravě - Porubě.

Článek

Plánovaná rekonstrukce vzduchotechniky, která byla původní z roku 1985, probíhala takřka čtyři měsíce a díky časové náročnosti realizace této akce bylo rozhodnuto provést také modernizaci vstupního prostoru včetně pokladen.

„Rekonstrukce vzduchotechniky byla již nezbytná - kvůli stáří jednotek a rozvodů docházelo v posledních letech stále častěji k poruchám a odstávkám některých jednotek. Opravy byly finančně i technicky stále náročnější, chyběly náhradní díly a některé jednotky musely být odstaveny,” informoval Ing. Jaroslav Kovář, jednatel společnosti Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s.r.o.

„Nové jednotky s rekuperací, v některých případech i klimatizačními jednotkami by měly znamenat až 40procentní úsporu nákladů na teplo. Došlo k navýšení komfortu zákazníků díky odvlhčování a klimatizování některých prostor. Finanční náklady na rekonstrukci vzduchotechniky ve výši 43,7 miliónu korun byly z 62 procent hrazeny dotací poskytnutou statutárním městem Ostrava a z 38 procent společností SAREZA,” dodal Jaroslav Kovář.

„Modernizací vstupního prostoru a pokladen krytého bazénu došlo k vytvoření nového odděleného prostoru navazujícího na vstupní halu, který je otevřený a prosvětlený. Vznikl tak prostor pro odpočinkové posezení. Fény jsou umístěny do samostatného oddělení a tím již nedochází k nadměrnému hluku u pokladen. Tento prostor je doplněn o miniaturní dětský koutek. Pokladny jsou ve stylu recepce, což je pro zákazníky daleko příjemnější. Finanční náklady na modernizaci vstupního prostoru a pokladen ve výši 3,9 miliónu korun byly v plné výši hrazeny společností SAREZA,” informovala Hana Ryšánková, tisková mluvčí společnosti SAREZA.

II. etapa modernizace venkovního areálu krytého bazénu začala probíhat 12. září. Venkovní 25metrový bazén bude rozdělen na 2 bazény z nerezové oceli. První o rozměrech 2krát 16 metrů bude určen jen pro letní provoz a bude obohacen o vodní atrakce - protiproud, vzduchová lehátka a lavice, masážní lavice a podobně. Druhý, který má rozměry 7 krát 12 metrů, bude v provozu celoročně. Teplota vody bude 30  - 35 stupňů Celsia v zimních měsících, v létě 26 stupňů. Ani zde nebudou chybět vodní atrakce. Finanční náklady za zhruba 30 milionů Kč budou plně hrazeny dotací poskytnutou statutárním městem Ostrava.

III. etapa modernizace venkovního areálu krytého bazénu je v jednání. Projekt je již zpracován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám