Hlavní obsah

Kroměřížský zápis na dálku, tentokrát dětí do mateřských škol

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápis do mateřských škol, jejichž zřizovatelem je město Kroměříž, se uskuteční ve dnech od 2. do 16. května.

Foto: Město Kroměříž

Ilustrační foto

Článek

„Stejně jako v případě zápisů do základních školy, i u mateřských se v souladu s opatřením vydaným ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy zápis uskuteční na dálku, tedy bez osobní přítomnosti dětí a rodičů,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

I způsob doručení přihlášky je stejný jako v případě základních škol. Rodiče mohou přihlašovací formulář podat prostřednictvím datové schránky, e-mailem s elektronickým podpisem, poslat klasickou poštou nebo osobně vložit do poštovní schránky na budově školy. Pouze ve výjimečných případech je možné ji přinést osobně.

Rodiče mohou dítě zapsat do libovolné mateřské školy. „Ovšem v případě vyššího zájmu, než je kapacita zařízení, mají v příslušné školce přednost děti ze spádového obvodu,“ dodala Hebnarová.

Město Kroměříž je zřizovatelem osmi mateřských škol: MŠ Gorkého (včetně pracoviště Postoupky), MŠ Kollárova (včetně školky Těšnovice), MŠ Mánesova (pod níž spadají mateřská škola s křesťanským zaměřením a Štěchovice), MŠ Vážany, MŠ Páleníčkova, MŠ Spáčilova, MŠ Štítného a MŠ Žižkova.

Reklama

Výběr článků

Načítám