Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli výrobce a prodejce pervitinu ze Zlínska

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až pětiletý pobyt za mřížemi hrozí třiatřicetiletému muži ze Zlínska obviněného z výroby a distribuce drog. Pervitin vyráběl ve svém domě v obci na Zlínsku a v domě svého známého přímo ve Zlíně.

Foto: Policie ČR

Suroviny pro výrobu pervitinu.

Článek

„Při domovních prohlídkách kriminalisté v obou rodinných domech zajistili předměty a chemikálie určené k nelegální výrobě pervitinu,“ informovala dnes mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Muž podle policistky od ledna roku 2016 do roku 2018 na vlastním zařízení pro výrobu drog, tzv. varny, vyrobil v obou domech minimálně osmkrát psychotropní látku metamfetamin, zvanou pervitin.

„Takto vyrobenou látku poté poskytoval dalším drogově závislým osobám nebo ji sám užíval. Několik stlačených dávek pervitinu dal také svému známému, který mu umožnil výrobu drogy v jeho domě ve Zlíně,“ dodala mluvčí.

Obviněný muž se na výzvu policistů nedostavoval k podání vysvětlení, proto po něm vyšetřovatelka vyhlásila pátrání.

„Policisté ho včera vypátrali a předali mu usnesení o zahájení trestního stíhání. Muž má v trestním rejstříku pět záznamů, trestaný byl za výrobu a distribuci drog a za ohrožení pod vlivem návykové látky,“ upřesnila Monika Kozumplíková.

Komisařka kriminální policie ve Zlíně obvinila třiatřicetiletého muže, který se zdržuje na různých místech na Zlínsku, ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento trestný čin by v případě odsouzení mohl strávit až pět let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám