Hlavní obsah

Křest knihy Sedmilhářky byl vlastně představením

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražské Kavárně Studio DVA se v pátek 19. května odehrálo jedinečné představení. Byla zde slavnostně pokřtěna kniha Sedmilhářky za účasti hvězdných kmotrů: Ivany Chýlkové, Evy Holubové, Táni Vilhelmové a Vojty Dyka.

Foto: NextFoto, Pavel Gwužď

Táňa Vilhelmová

Článek

Autorkami knihy jsou dvě úžasné mladé herečky Berenika Kohoutová a Marika Šoposká. Kniha je zajímavým způsobem poskládaný deník plný (ne)skutečných zážitků o tom. Píší si mezi sebou o tom, jak žijí, co dělají a čím se baví Sedmilhářky a dopisy vždy adresují jedna druhé. Vyměňují si tak zážitky, postřehy, přání i trápení ze svého života.

Nedodržují žádná pravidla, rychlost, předpisy, předbíhají ve frontách, zvoní na cizí zvonky a zapomínají dětem vyměňovat pleny. Sedmilhářky mluví nahlas, zlobí, hodně milují, pijí spoustu kafe a taky docela dost vína.

Marika je systematická, velmi zodpovědná, pracovitá, dochvilná a její život se ubírá správným směrem. Berenika je pro změnu chaotická, ale také roztěkaná, nedochvilná, líná a její život se každý den změní tak o sto osmdesát stupňů. Přičemž si tyto své vlastnosti mohou kdykoliv vyměnit. Velmi často a rády to také dělají. Mají stejné oči, stejné kluky, stejné krémy, stejnou školu, stejné sny, stejnou tchyni a stejnou chalupu. Vychovávají celkem tři nevlastní a jedno vlastní dítě. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám