Hlavní obsah

Křest knihy Šacho-tvorní vraníci bude ve velkém stylu

Novinky, Miroslav Moravec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 21. ledna pokřtí od 18:00 hodin ve foyer pražského Divadla na prádle již druhou básnickou sbírku herečky a básnířky Jitky Osičky s názvem Šacho-tvorní vraníci, kterou vydalo nakladatelství MaHa.

Foto: Miroslav Moravec
Článek

V knize je bezmála šedesátka básní. Hlavním tématem se stala Hra, figurky a podoby šachové partie, které metaforicky poukazují na odkrývání nových vrstev uvědomění v pojetí života a vzájemnou interakci s přírodou.

„Příroda hravostí přímo oplývá. Listy tančící ve větru, příboj mořských vln a princip hry mají společný ukazatel – magnetismus,“ říká básnířka, která považuje psaní za dar shůry. Hravou poezii doplnil trefně odvážnými ilustracemi malíř Jaroslav Klát.

Roli kmotrů přijala zpěvačka Eliška Bröcklová, která zazpívá autorskou píseň Horizontálně-vertikální, ředitel SOŠ multimediální a propagační tvorby Jiří Smejkal a překladatel a divadelní režisér Jaromír Janeček. Čtení básní se ujme herec Jan Szymik. Celý večer bude moderovat člen skupiny John Wolfhooker Filip Vlček.

Křest básnické sbírky Jitky Osičky Šacho-tvorní vraníci obohatí hrou na saxofon legendární hudební skladatel a dirigent Felix Slováček. K poslechu bude následně hrát rock’n’roll kapely ArnoSto Snoo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám