Hlavní obsah

Kreslené vtipy Pavla Kantorka budou k vidění v květnu v Praze

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pavel Kantorek výstavu nazval Májová a budou v ní zastoupeny vtipy, které dosud nebyly zveřejněny. Od 23. května do 28. června budou mít návštěvníci školicího centra InGarden v Praze 10 jedinečnou možnost shlédnout v rámci této výstavy 60 vtipů. Vernisáž výstavy se uskuteční 22. května od 19.10 hodin.

Foto: Barbora Horešovská

Jedno z děl Pavla Kantorka

Článek

Profesor RNDr. Pavel Kantorek, Ph.D. nám dovolí touto výstavou nahlédnout do hlubin dvou různých osobností - na jedné straně do hlubin vědy zahleděný badatel a na straně druhé humorista, nacházející vtip v běžných situacích kolem sebe.

Sám Pavel Kantorek to tak ale nevidí: "Vtipy mě napadají v době, když řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek nejvíce unaven, jakoby hledal způsob, jak si odpočinout. Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazeny situace, které zdánlivě spolu nemají nic společného a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie.” 

Základní informace o Pavlu Kantorkovi: v roce 1942 se začal na svět dívat s humorem a stále tento pohled udržuje, na Masarykově univerzitě v Brně studoval experimentální fyziku, v roce 1968 emigroval do Kanady, kde pokračoval ve studiu fyziky, je profesorem na Ryerson University v Torontu a má vlastní grafickou firmu.

Základní informace o Májové výstavě: vernisáž 22. května spojená s prodejem originálních kreseb, 60 kreseb ke zhlédnutí, razítko kočky k obtisknutí, autorské tisky a omezený počet originálních kreseb ke koupení po celou dobu výstavy, konkrétní si je možné objednat předem v eGalerii, výstava bude otevřena pro veřejnost od 23. května do 28. června v pracovní dny od 9.00 do 17.00 hodin, otevřené sobotní dny jsou aktualizovány na www.ingarden.cz - vstupné je dobrovolné a v rámci spolupráce s humanitární organizací UNICEF jí bude předáno na podporu dlouhodobých programů v oblasti vzdělávání.

Reklama

Výběr článků

Načítám