Hlavní obsah

Krásy zámeckého parku v Kostelci nad Orlicí objevovali senioři z klubu Pohoda

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kostelečtí senioři z klubu Pohoda si dali ve čtvrtek 11. června dostaveníčko v zámeckém parku, aby si ho důkladně prohlédli s odborným výkladem Jaroslava Čermáka, který zodpovídá za parkovou úpravu.

Foto: Hana Růžičková

Jaroslav Čermák provází seniory z klubu Pohoda zámeckým parkem.

Článek

Zámecký park neodmyslitelně patří k místům, kde mnozí obyvatelé Kostelce nad Orlicí nacházejí pohodu, krásu a při procházkách relaxují ve stylově udržovaném prostředí. K tomu samozřejmě patří i zámek ve stylu empírové vily a okolní budovy včetně oblíbené Toniovy kavárny.  

„Vše vyšlo na výbornou,“ řekla na úvod vedoucí klubu seniorů Pohoda Miroslava Nováková.

„Průvodcovství po parku se ujal odborník na slovo vzatý a očividně jeho velký milovník a hlavně v současné době jeho tvůrce Jaroslav Čermák. Nikoho z přítomných nenechal na pochybách, že je člověkem na svém místě. Tomu odpovídá i jeho profesní zařazení ve správě zámků a parku,“ dodala.

Průvodce seniorů prý doslova sypal z rukávů názvy stromů, keřů, květin, ale především jim přiblížil i země odkud pocházejí. Nezapomněl ani na historii umístění rostlin, dobu květenství a mnoho dalších zajímavostí.

Někteří z účastníků si dokonce dělali poznámky, ale převážně s obdivem sledovali výklad, voněli ke květům a obdivovali, jak jsou jednotlivé rostliny rozmístěné.

Dozvěděli se také o budoucích plánech zámeckého parku. Při příští návštěvě se už prý budou určitě lépe orientovat a třeba se podělí o poznatky i s vnoučaty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám