Hlavní obsah

Krasobruslařských závodů v Kralupech nad Vltavou se zúčastnil rekordní počet závodníků

Novinky, Kateřina Horová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po jubilejním čtyřicátém ročníku přišel v sobotu 25. února další ročník krasobruslařských závodů Kralupská klička. Zúčastnilo se ho více než 250 dětí, od nejmenších až po dospělé závodníky. Některé medaile, i ty bramborové, zůstaly v domácím oddíle TJ Kralupy nad Vltavou.

Foto: Kateřina Horová

Na 3. místě Adéla Kimličková, na 4. místě Hana Machulová. Šesté místo obsadila Ema Liemannová a osmé místo Alexandra Kopecká. Kategorie Žačky mladší B

Článek

Již mezi nejmenšími, v kategoriích pro děti především předškolního věku, putovala první medaile, a sice stříbrná, na krk domácí závodnice Doroty Liemannové. Taktéž stříbrnou medaili si perfektně předvedenými prvky vybruslila Karolína Fišerová.

První bramborou medaili, kterou symbolicky nahradila šiška bramborového knedlíku, si v kategorii Žačky nejmladší B odnesla Michaela Kovářová. Ve stejné kategorii si teprve ve druhých závodech v této sezóně vybruslila Markéta Machulová pěkné čtrnácté místo.

I v Žačkách mladších B zůstal bramborový knedlík "doma", na čtvrtém místě se, ve velké konkurenci, umístila Hana Machulová. Bronzová medaile v této kategorii zdobila domácí Adélu Kimličkovou. Na šestém místě skončila Ema Liemannová a na místě osmém Alexandra Kopecká.

Jedinou kralupskou vítězkou je Sofie Palečková, která kromě drobného zaváhání v krokové pasáži předvedla bezchybnou a velmi působivou volnou jízdu, a vítězství v kategorii Žačky mladší A bylo naprosto zasloužené.

I nejstarší děvčata se poprala o medaile, a tak v kategorii Žačky B stály na stupních vítězů hned dvě domácí závodnice. Na stříbrné příčce Tereza Knězů, na bronzové pak Klára Schmidtová.

Velký aplaus patřil i jedinému muži závodícímu v kategorii Adult B, tedy v kategorii pro dospělé, Lumír Chmelař. I další kralupské závodnice se umisťovaly na pěkných místech, povětšinou v první polovině startovního pole. I proto mohly být trenérky s výkony svých svěřenců spokojeny.

V Kralupech byla jako každý rok skvělá atmosféra. Kromě domácích závodnic byly velkým potleskem odměňovány i ostatní krasobruslaři a krasobruslařky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám