Hlavní obsah

Krásné ženy na obrazech Michala Svitlyka jsou k vidění v Liberci

Novinky, Petr Bušanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí třetí výstavu malíře Michala Svitlyka, jíž dominují obrazy s krásnými ženami, hostí liberecká vinotéka VÍNO HRUŠKA (U Zeleného stromu). Odstartovala vernisáží 4. dubna.

Foto: Petr Bušanský

Při vstupu zaujme hned první obraz...

Článek

Michal Svitlyk se narodil 20. ledna 1967 na Západní Ukrajině. Studoval námořní školu v Murmansku na severu Ruska. Narukováním na vojenskou službu byl nucen přerušit  studium a následně byl převelen do elitní jednotky výsadkářů na území Německa. Po ukončení služby dostudoval a zahájil povinnou praxi na lodi.

Touha malovat však byla silnější a příjezdem do ČR v roce 1992 se mu otevřela cesta, jež byla jeho snem. Cesta pro něj velmi složitá, kamenitá a těžká - malování se naplno začal věnovat od roku 2002.

Michal se věnuje kromě malování také restaurování, velkoplošné reklamě, renovací stropních maleb, grafice a keramice. Ve své umělecké tvorbě se nezaměřuje pouze na omezený okruh technik, naopak, rád střídá žánry i styly, mezi oblíbené patří kresba tužkou. 

Výstava v prostorách vinotéky VÍNO HRUŠKA potrvá do konce dubna a v květnu zde mohou návštěvníci shlédnout fotografie geologa Františka Eichlera z cest po krásné Arménii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám