Hlavní obsah

Kraslický klub Šnek zve na svůj první ples

Novinky, Mikuláš Zoubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V bývalém kině Kraslice funguje už třetím rokem klub Šnek. Na dobrovolnické bázi se zde nabízí možnost vyžití pro různé aktivity od dětí přes mládež po dospělé. Na sobotu 18. ledna připravuje klub Šnek první ples pro veřejnost.

Foto: Mikuláš Zoubek

Ples bude v Kulturním domě v Kraslicích

Článek

Co to je klub Šnek 

Klub Šnek působí v Kraslicích od března 2012 a jeho činnost je tvořena mnoha místními dobrovolníky. 

Od počátku je zaměřen na aktivity různých věkových skupin: je zde nízkoprahová činnost pro děti a mládež, Mateřský klub, Dětský klub, Biblický klub, setkávání romských dětí, setkávání teenagerů. Ve Šneku našla útočiště i skupina rodičů dětí s hendikepem a skupinka rodičů pro náhradní rodinnou péči.

Svůj program zde mohou nalézt další zájemci: například o nejčtenější knize celé lidské historie dojíždí přednášet Tomáš Kábrt, který je lektorem České biblické společnosti. Přednášky jsou určeny široké veřejnosti a umožňují tak i ateistům seznámit se se základními znalostmi o Bibli. 

Klub Šnek je od ledna 2014 transformován do podoby obecně prospěšné společnosti - jeho ředitelkou je Veronika Hřebejková. Finance na činnost klubu se získávají z grantů, sponzorských darů fyzických či právnických osob a taktéž vlastní činností: prodejem výrobků, benefičními koncerty, apod...

Tím nejdůležitějším hybným momentem jsou však dobrovolníci, kteří věnují svůj volný čas pro druhé zcela zdarma. A společná práce lidí napříč různými církvemi i lidí bez vyznání - to je cenná devíza Šneku.

Co je uvnitř Šneku

V klubu se nachází herna a čajovna. V herně mají velké i malé děti možnost si zahrát deskové hry, stolní fotbal, hokej a jiné společenské hry. Ve Šneku se občas promítají filmy. Pro ty úplně nejmenší je zde připraven velký bazén s balónky, klouzačka a spoustu dalších užitečných hraček. V dětském klubu proběhlo během roku několik mimořádných akcí. Jednalo se o výtvarné dílny, divadelní představení a několik přednášek na téma dopravní výchovy a bezpečného chování.

Taktéž i mateřský klub připravil pro maminky a tatínky několik přednášek na různá témata. Proběhly i společné výlety maminek s dětmi. Maminky z mateřského klubu se věnují výtvarné činnosti. Vyrábějí šperky a prodejem si získávají prostředky na provoz klubu.    

Šnekovský ples

Dobrovolníci ze Šneku se rozhodli uspořádat první Šnekovský ples. Ten se uskuteční v sobotu 18. ledna od 20.00 hodin v místním Kulturním domě. Při hudbě a tanci chtějí organizátoři strávit příjemný společenský večer se všemi lidmi dobré vůle.  

Na Šnekovském plese bude zpívat Lenka Šlaisová, absolventka Pražské konvervatoře. K tanci a poslechu bude hrát Sokolovský taneční orchestr. Celým večerem bude provázet známý moderátor Jan Picka ze Sokolova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám