Hlavní obsah

Kralupský Majáles to letos stihne ještě v květnu

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupský studentský Majáles si letos pospíšil a bude se konat v sobotu 30. května, tedy v předposlední májový den. Místem konání bude již tradičně loděnice Kotva pod kralupským mostem TGM, a to od tří odpoledne.

Foto: Martin Tlustý

Největší nával asi tradičně bude na Fastfood Orchestra. Letos dají minimálně tři kousky česky, za což jim patří dík!

Článek

Dominantní částí programu bude vystoupení sedmero oblíbených hudebních skupin, které mají své fanoušky především ve věkové skupině patnáct až třicet let. Dvě z kapel jsou prakticky místní, zbylá pětice jezdí po celé republice a ti nejlepší rovněž do blízkého i dalekého zahraničí.

Nejvíce se mládež z Kralupska asi těší na ska a reggae kapelu Fast Food Orchestra, která je velmi oblíbená na Mělnicku a letos bude nově hrát a zpívat skladby ze svého listopadového alba ZEN, kde dokonce tři skladby zpívají česky. A nezní jim to vůbec špatně!

Druhou nejočekávanější skupinou je bezesporu pražská Prague Conspiracy, která je známá svými důkladnými kytarovými riffy. S punkrockovou PC bude opět v Kralupech zpívat jejich zpěvačka Aneta, a to skladby z jejich posledního alba Renegades, které bylo z velké části natáčeno za účasti publika.

Zřejmě třetím nejzajímavějším hostem bude hip-hopové duo Prago Union, které je skutečně z nedaleké Prahy.

Co do počtu nejsilnější kapelou hned po Fastfood Orchestra bude ska-rock Interpret neznámý z Brandýsa nad Labem, kterého si na své akce vždy rádi zvali místní gymnazisté. Pánové z Brandýsa nedávno natočili poměrně zdařilý videoklip s názvem Finančník, což jej jinak píseň z jejich posledního CD Je nás víc než to vypadá.

Další z oblastních kapel bude kladensko-pražské rockové kvarteto Dilated se svojí zrzavou frontmankou Lucií, která určitě patřičně podá písničku Sexuální manéž z jejich posledního hudebního klipu.

Přímo kralupským želízkem v ohni se spoustou místních příznivců budou místní teenageři vystupující pod jménem Masto Crew, kteří jsou již vcelku důkladně odkojeni místním hudebním barem Ponorka, jakož i dalšími hudebními lokály, a to převážně pražskými.

O rockové balady trošku říznuté blues a funkem se téměř na úvod Majálesu postará velvarsko-kralupské kvarteto Exit 18 za mikrofonem s půvabnou Helenou Kopolovičovou.

Vstup na Kralupský Majáles je zdarma, kapely se zřekly značné části svých honorářů a doufají, že si návštěvníci alespoň pořídí jejich nová CD, která povětšinou vozí s sebou.

Plán vystoupení bude tradičně upřesňován přes webové stránky i majálesovskou ksichtoknihu organizátorů do poslední chvíle, aby se daly podchytit i ty poslední změny. Mimokralupští musí počítat s tím, že kralupský most TGM nebude ještě minimálně dva týdny v provozu.

Ani počasí zřejmě nebude úplně ideální, bude vhodné si na Majáles s sebou vzít nejlépe buď pláštěnku nebo deštník, jakož i boty do vlhka. A protože to od vltavské vody v noci vždy patřičně táhne, přijde jistě i nějaký ten svetřík nebo teplejší bunda vhod.

Předběžný časový harmonogram kapel:

15:30 - 16:50 * Masto Crew

17:25 - 18.10 * Exit 18

18:30 - 19:15 * Dilated

19:40 - 20:30 * Interpret Neznámý

21:00 - 22:00 * Prago Union

22:20 - 23:10 * Fast Food Orchestra & Dr. Kary

23:30 - 00:30 * The Prague Conspiracy

Změny v pořadí kapel vyhrazeny!

Reklama

Výběr článků

Načítám