Hlavní obsah

Královská věnná města známá, ale nepoznaná, upozorňují na svá nej

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov - město draka, největší obchodní, průmyslová, sportovní, turistická a kulturní metropole v českém severovýchodním příhraničí. Už v dávné historii byl díky svému strategickému významu a poloze pasován na jedno z českých královských věnných měst.

Foto: Táňa Pikartová

Trutnov - město draka patří k devíti českým královským věnným městům.

Článek

Také mezi městy uzavíraná a rozšiřovaná společenství a partnerství přinášejí zpětně do života každého z nich mnoho nesporných výhod, které se mohou výstižně symbolicky shrnout do známého dopravního sloganu vidět a být viděn…

Dobrovolný svazek obcí Královská věnná města už druhým rokem realizuje projekt Královská věnná města známá, ale nepoznaná. Je to projekt financovaný z Evropské unie v rámci ROP NUTS II Severovýchod a zaměřený na propagaci svazku.

Kulturní kalendář akcí v roce 2012 a barevná, fotografiemi a informacemi plná brožura Brány královských věnných měst otevřené podrobně seznamují s tím nej, co nabízejí členská města sdružení. Chcete-li dané materiály získat, najdete je v informačních centrech jednotlivých měst.

Velká prezentace Královských věnných měst se uskutečnila na veletrzích Infotour a cykloturistika v královéhradeckém Kongresovém centru, kde se každé město představilo v samostatném stánku. Královská věnná města, jichž je devět, patří k nejkrásnějším, od počátku 14. století je čeští králové odkazovali svým manželkám. Kromě Trutnova, jsou to Mělník, Dvůr Králové nad Labem, Nový Bydžov, Vysoké Mýto, Polička, Chrudim, Jaroměř a Hradec Králové.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám