Hlavní obsah

Královská disciplína požární útok na mistrovství České republiky v požárním sportu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 21. srpna byl poslední den mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. Od 8:30 soutěžily tři kategorie družstev v královské disciplíně požárním útoku.

Foto: Josef Zajíc

Start závodu žen v požárním útoku.

Článek

Techničtí pracovníci, kteří si prakticky po celé tři dny neodpočinuli, připravili areál fotbalového hřiště na Městském stadionu v Ostravě - Vítkovicích tak, aby závodníci mohli v klidu závodit.

Královská disciplína požárního sportu - požární útok je záležitost družstva, které je složeno ze sedmi členů. Každý člen má svoji nezaměnitelnou roli v práci, kterou musí v souladu se všemi udělat rychle, pořádně, pečlivě a bez chyby. Každá chyba se počítá a vteřiny utíkají. Veškeré technické pomůcky k závodu si družstvo veze své a také je používá. V případě , že je něco nefunkční nelze se na nikoho vymlouvat. Družstvo má pět minut na podrobnou a pečlivou přípravu a všichni pracují na tom, aby po odstartovaní už nebyla žádná závada.

Požární útok modeluje faktický ostrý zásah v případě požáru. Přípravou na závody si členové družstva mohou vyzkoušet koordinaci, spolupráci, pěčlivost a vytrvalost.                                                              

Závodu se zúčastnilo 912 závodníků, členů doprovodu, rozhodčích a technických pracovníků.

Na závěr  ve 14,30 hodin bylo slavnostní vyhodnocení a vyhlášení všech absolutních mistrů České republiky v jednotlivých disciplínách a vyhlášeny výsledky družtev po všech disciplínách.

Ženy - v celkovém hodnocení vyhrály mladé závodnice  z obce  Ledenice ležící jihovýchodně od Českých Budějovic před Michálkovicemi (Ostrava) a obcí Miroslav(JM).

Muži Sboru dobrovolných hasičů celkově vyhrálo družstvo Širokého Dolu(PA) před Horní Kamenicí(PL) a Pískovou Lhotou(LB).

Muži Hasičských záchranných sborů vyhráli závodnici z Moravskoslezského kraje, před Plzeňským krajem a Olomouckým krajem.

Více na : www:hzsmsk.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám