Hlavní obsah

Královna Elsa navštíví v sobotu na zámku Mníšku Rytířský den

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. června bude v zahradě zámku Mníšku pod Brdy probíhat Rytířský den pro děti. Uvidí ukázky šermu, vyzkouší si lukostřelbu nebo jízdu na koni a účastní se dobývání zámku. Program potrvá od 11 do 17 hodin. V zámku potkají královnu Elsu nebo mohou malovat ve výtvarné dílně.

Foto: Anna Čelouchová

Ve výtvarné dílně mohou děti barvit i sádrové houby.

Článek

V sobotu 9. června přijďte do zámku v Mníšku pod Brdy na Rytířský den. V zahradě si užijete spoustu zábavy, vyzkoušíte střelbu z luku, jízdu na koni i školu šermu, uslyšíte flašinetáře, uvidíte rytířské vystoupení, a dokonce se můžete zúčastnit papírové bitvy.

Kromě šermířů a rytířů přijde ale ještě jeden vzácný host. Svou návštěvou poctí mníšecký zámek dokonce pohádková ledová královna Elsa. S místní princeznou bude provádět rodiny s dětmi v zámeckých komnatách. Ani na prohlídkách se děti rozhodně nudit nebudou. Poznají, jaké zvíře se proměnilo do nábytku v jídelně? Uhodnou, jak se správně jmenuje obojek pro rytíře? Najdou velký džbán na pivo? Pomohou Else vypátrat zatoulaného Olafa?

V zámku ale můžete také zavítat na vyhlídku z hodinové věže a podívat se na rytíře z výšky, sejít do pohádkového světa v Kouzelném sklepení a seznámit se s místním čertem nebo se posadit do výtvarného ateliéru a tam si na památku vybarvit odlitek ze sádry. Odlitků je opravdu velký výběr. Ateliér je jich plný, kam se jen podíváš. Malovat můžete houby, květiny, medvídka, auto, obličej skřítka a mnoho a mnoho dalších motivů.

Reklama

Výběr článků

Načítám