Hlavní obsah

Krajský přebor volejbalistů na Vysočině má před sebou poslední kolo

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský přebor volejbalistů na Vysočině má před sebou poslední kolo soutěže. Lépe k postupu do kvalifikace o druhou ligu má nakročeno Přibyslav.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Ta si drží jednobodový náskok na druhý Havlíčkův Brod. Tento týden Přibyslav, kvůli zdravotním komplikacím hráčů, nehrála. I přesto si udržela první místo. A to i díky zaváhání Havlíčkova Brodu.  

Ten hrál své zápasy v Pelhřimově, nepřijel však v plné sestavě. Univerzál Matějka a smečař Podhrázký si plnily své povinnosti v juniorském extraligovém týmu Velkého Meziříčí. Chyběl i druhý smečař Trnka. Havlíčkovu Brodu ještě v půlce prvního zápasu odjela jihlavská dvojice Kliment a Veselý. A tak se Havlíčkův Brod musel spolehnout na sedmičku hráčů.

Pelhřimov toho využil a v prvním zápase vyhrál 3:2 (18, -19, -18, 16, 11). Stejný výsledek měl i druhý zápas. Oslabený Havlíčkův Brod opět prohrál v pěti setech 3:2 (23, 20, -21, -16, 9). Havlíčkův Brod tak ztratil body v boji o 2. národní ligu.

Třetí v tabulce je tým Pacova. Ten přivítal Moravské Budějovice. Ty daly překvapivě Pacovu zabrat. První zápas Pacov vyhrál 3:1 (18, -17, 20, 22), ten druhý byl jednoznačnější - 3:0 (19, 11, 25) pro Pacov.

Čtvrtá je Okrouhlice. I přes velkou marodku přivítala Štoky. A v prvním zápase se ale natrápila. Rozhodl až pátý set, Okrouhlice celkově zvítězila 3:2 (-19, 19, -18, 20, 11). Štoky ale druhý zápas naprosto odpadly. Okrouhlice vyhrála lehce 3:0 (20, 24, 17).

Pátá je Jihlava. Ta přivítala na své palubovce Polnou. První zápas byl, jak už v tomto kole bývá zvykem, pětisetový. A vyhrála ho domácí Jihlava 3:2 (-16, -22, 17, 19, 12). Druhý zápas už takový boj nepřinesl. Jihlava vyhrála 3:1 (-24, 24, 22, 21).

Další pořadí v tabulce je následující: 6. Pelhřimov, 7. Polná, 8. Štoky, 9. Třebíč, 10. Moravské Budějovice.

Poslední kolo rozhodne o tom, kdo postoupí do boje o druhou národní ligu. Přibyslav pojede na palubovku do Moravských Budějovic, Polná přivítá Pacov, Třebíč bude hostit Okrouhlici, Pelhřimov pojede do Štoků a Jihlava do Havlíčkova Brodu. K tomu všemu ještě 31. března odehraje vedoucí dvojice další dva zápasy. Havlíčkův Brod doma s Okrouhlicí a Přibyslav doma s Třebíčí. Rozhodnuto tedy bude až na začátku dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám