Hlavní obsah

Kraj bude i nadále podporovat plzeňský fotbal

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský kraj a občanské sdružení Viktoria Plzeň – fotbal jsou stabilními partnery. Deklaraci o spolupráci na rok 2014, podle níž podpoří Plzeňský kraj výchovu mládežnických družstev částkou 2,5 miliónu korun, podepsali zástupci obou smluvních stran v pondělí 27. května na krajském úřadě.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Na krajský úřad dnes v doprovodu trenéra Dušana Uhrina zavítal i kompletní tým FC Viktoria Plzeň.

Článek

Deklaraci svými podpisy stvrdili hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a jeho náměstek pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček na straně jedné a generální manažer FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek společně s předsedou občanského sdružení Viktorie Plzeň ‑ fotbal Petrem Žitkem na straně druhé.

„Naše partnerství s Plzeňským krajem je stabilní, čehož si velmi vážíme. Deklarace, kterou dnes podepisujeme, už je čtvrtá v pořadí a Plzeňský kraj je tak opět hlavním partnerem mládeže Viktoria Plzeň – fotbal,” konstatoval Petr Žitek, předseda občanského sdružení Viktorie Plzeň – fotbal, které ve čtrnácti týmech všech věkových kategorií sdružuje více než 350 dětí z celého Plzeňského kraje a vychovává mladou generaci pro nejvyšší českou fotbalovou soutěž.

Smluvní strany se deklarací zavázaly spolupracovat v oblasti kvalitní výchovy a sociálního programu mládežnických fotbalových družstev. Tento cíl podpoří v letošním roce Plzeňský kraj dotací ve výši 2,5 miliónu korun.  

Na krajský úřad v doprovodu trenéra Dušana Uhrina zavítal i kompletní tým FC Viktoria Plzeň.

„Fotbalová pohádka pokračovala i v této sezóně. I když se letos nepodařilo získat titul, rozhodně máte být na co pyšní. Děkuji vám za to, jak reprezentujete Plzeňský kraj. Věřím, že v mládežnických týmech vyrostou vaši následovníci,” vyjádřil naději na pokračování úspěšné cesty plzeňského fotbalu hejtman Václav Šlajs.

Reklama

Výběr článků

Načítám