Hlavní obsah

Kradl benzín z aut, způsobil ekologickou havárii

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot mají stoupající tendenci. Tento stav proto přiměl některé jedince k tomu, aby si je opatřili nelegální cestou.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Hodnota benzínu či nafty je však v konečném důsledku jejich počínání zanedbatelná proti škodě, kterou způsobí majiteli vozidla poškozením nádrže, nebo škodě, která vznikne únikem ropných látek a jejich likvidací. 

V pátek 6. července ráno obdrželi strážníci karvinské městské policie oznámení o úniku provozních kapalin z vozidla zaparkovaného na parkovišti v Karviné-Ráji.

"Na místě zjistili, že dvěma vozidlům byly navrtány palivové nádrže a z nich vytekly pohonné hmoty, které vytvořily skvrnu o velikosti zhruba 20 krát 3 metry," informoval Bc. Václav Ožana, zástupce ředitele karvinské městské policie.

Skvrna zasahovala nejen na asfaltový povrch parkoviště, ale vsakovala i do přilehlého trávníku. Na místo byli proto přivoláni hasiči, kteří plochu zasypali sorbentem a zasaženou, kontaminovanou část travnaté plochy po odtěžení odvezli do sběrného dvora.

Kromě Policie ČR, která následně šetřila krádež pohonných hmot, byl na místo přizván také pracovník odboru životního prostředí Magistrátu města Karviné k šetření ekologické škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám