Hlavní obsah

Kovárna VIVA motivuje zaměstnance k hubnutí i pohybu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kovárna VIVA je lehčí o 70,4 kg. Přesně o tolik zhublo 41 zaměstnanců, kteří se zapojili do výzvy „Kilo za kilo“. Za každý kilogram, který se jim podařilo zhubnout, dá VIVA 100 Kč dětem z Praktické školy a dětskému domovu na Lazech. Navíc přidá i 100 Kč za každý uběhnutý kilometr ve festivalovém půlmaratonu.

Foto: Kovárna Viva
Článek

Udělat něco pro své zdraví a zároveň podpořit dobrou věc. To se povedlo skloubit zaměstnancům Kovárny VIVA při akci „Kilo za kilo“. Poprvé takto kolektivně hubli v roce 2014, kdy jednomu z pracovníků redukci váhy doporučil lékař. A aby byla jejich motivace větší, slíbilo vedení firmy, že za každý zhubnutý kilogram váhy věnuje stokorunu na charitu.

Právě Jakub Vaněček z oddělení expedice, díky kterému celý projekt před lety vznikl, patřil v tomto roce k nejúspěšnějším účastníkům. „Jsem rád, že mě kolegové podporují. Letos se mi podařilo sundat 5 kilogramů,“ pochvaloval si Vaněček.

„Celkem se zapojilo 41 zaměstnanců, z nichž 38 opravdu zhublo,“ potvrdil předseda představenstva Kovárny VIVA a. s. Zbyněk Rozsypal a dodal: „Celkem to bylo 70,4 kg, finanční výtěžek je tedy 7040 Kč.“ Peníze již tradičně poputují dětem z Praktické školy a dětskému domovu na Lazech ve Zlíně.

Tím ale letošní snaha o zlepšení kondice v Kovárně VIVA nekončí. „Kromě toho, že se pravidelně účastníme běhu Kovářská pětka, který pořádáme v baťovském areálu, se letos zapojíme i do prvního městského půlmaratonu ve Zlíně. Postavíme tři firemní štafety a další minimálně tři běžce budeme mít v hlavním závodě,“ uvedl Zbyněk Rozsypal.

I pro půlmaraton platí motivace zaměstnanců formou „Kilo za kilo“. V tomto případě přispěje Kovárna VIVA 100 Kč dětem z domova na Lazech za každý kilometr, který zaměstnanci v půlmaratonu uběhnou. „Tímto náš příspěvek dále slušně navýšíme,“ sází na strojařskou fyzičku Zbyněk Rozsypal a nebojí se srovnání: „Rádi bychom vyzvali i ostatní firmy a instituce, ať se do půlmaratonu zapojí a předvedou, v jaké kondici jsou jejich zaměstnanci.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám