Hlavní obsah

Korfbalový Prostějov využil kutnohorského klopýtnutí, Znojmo opět nemělo problém

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov a Znojmo. To jsou týmy starších žáků, kterým nejlépe vyšlo sobotní čtvrté kolo nejvyšší korfbalové soutěže této kategorii. Lídr ze Znojma neměl v Kolíně s domácím celkem ani s Náchodem žádný problém a dál s přehledem vévodí tabulce.

Foto: Jan Pařík

Starší žáci Prostějova

Článek

Prostějov pak doma zvládl oba duely s brněnským áčkem i béčkem a využil tak lehkého klopýtnutí druhé Kutné Hory, která ztratila bod za remízu s Brnem A. Hanáci tak Středočechy v tabulce dohánějí, aktuálně jsou jen o bod zpět.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Domácí celek naplno využil známého prostředí. Prostějov se ve své domovské hale nejprve rozehřál pohodovým vítězstvím nad brněnským béčkem a poté plný elánu vlétl i na elitní tým moravské metropole. Úvodní čtvrtina, kterou domácí vyhráli jen 1:0, připomněla na koše chudé minulé střetnutí (5:3 – pozn. aut.), pak se však střelci trochu probudili. Do šaten šli domácí s vedením 6:4 a to se jim do konce duelu podařilo ještě navýšit na konečných 14:10.

Nejdramatičtější zápas se tak odehrál mezi v tabulce druhou Kutnou Horou a čtvrtým Brnem A. Jihomoravané do zápasu vstoupili výborně a ještě v poločase vedli, Kutná Hora však nesložila zbraně a zápas otočila. Brno opět srovnalo až v poslední části a závěr přinesl dramatickou bitvu, která vyústila v remízu 8:8.

Aneta Lešanská (trenérka, Prostějov): „K zápasu proti béčku Brna není moc co říct. Má v kádru mladší děti, takže my jsme mohli experimentovat se sestavou a zkoušet si různé věci. S brněnským áčkem se pak všem našim hráčům velmi dařilo, zatímco soupeři tolik ne. Předvedli jsme spoustu hezkých akcí a kombinací.“

Peter Bušík (trenér Brno): „V remízovém zápase s Kutnou Horou jsme mohli v poslední minutě strhnout výhru na svou stranu, bohužel jsme nedali penaltu. Béčko mělo několik absencí, proto družstvo doplnili dva mladší žáci a svou nominaci potvrdili hezkým výkony. Cílem proti soupeřům z horní části tabulky bylo získávání zkušeností a užít si to.“

Prostějov SK RG U16 - Brno KK U16 B 13:8

Poločas: 7:2. Rozhodčí: Vojtěch Ošťádal, Josef Valenta. Nejlepší střelci: Bartošová Vendula 3, Nedbal Jan 3 - Holík Vojtěch 3, Holík Lukáš 2.

Kutná Hora SK Respo U16 - Brno KK U16 A 8:8

Kutná Hora SK Respo U16 - Brno KK U16 B 16:8

Prostějov SK RG U16 - Brno KK U16 A 14:10

MINITURNAJ V KOLÍNĚ

V Kolíně nebylo co řešit a Znojmo po daleké cestě splnilo svou povinnost. Proti mladým týmům Vembloudů a Náchoda se Modří Sloni skoro ani nezapotili. Náchodu povolili jen šest košů a domácím dokonce ani jeden. Sami přitom ve dvou kláních nastřádali padesát přesných zásahů.

Nejotevřenější zápas se tak odehrál mezi domácími a Náchodem, i když Kolín v něm opět moc šancí na úspěch neměl a prohrál o deset košů.

Jaroslava Pavlovičová (trenérka, Náchod): „Karty byly rozdané už předem. Kolín má ještě mladší tým než my, takže vezeme aspoň jednu výhru. Proti Znojmu pak ani jeden z nás neměl šanci. Soupeř má polovinu týmu šestnáctiletých a ti proti třináctiletým mají velkou fyzickou převahu.“

Kolín VKC U16 - SK Plhov Náchod U16 6:16

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - SK Plhov Náchod U16 24:6

Kolín VKC U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16 0:26

Reklama

Výběr článků

Načítám