Hlavní obsah

Korfbalové finále starších žáků pro Brno a Prostějov. Na Budějovice zbyl boj o bronz

Novinky, Jan Pařík

Černý Petr zbyl na České Budějovice. Jak Brno, tak Prostějov je dokázaly totiž v posledním díle vyšší nadstavby nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků porazit a zahrají si tak při finálovém dni, který je na programu 28. dubna v Brně, o titul.

Foto: Jan Pařík

Finále si zahraje Brno (v bíločerveném) a Prostějov.

Článek

V nižší nadstavbě, která dodá Budějovicím soupeře do zápasu o třetí místo, se plánovaný miniturnaj z důvodu malého počtu hráčů Znojma neodehrál. Následující víkend se v Kutné Hoře utkají jen domácí s Náchodem a vítěz klání si zahraje s Jihočechy o bronz.

VYŠŠÍ NADSTAVBA V BRNĚ

Po prvním kole nadstavby byli bez bodu, pak se však vzepjali a mohou se těšit na zápas o nejcennější medaile. Starší žáci Prostějova v neděli v Brně ve veledůležitém utkání porazili hlavně díky výbornému vstupu do zápasu 10:8 České Budějovice a na jejich úkor postoupili do finále.

Do něj už díky prvnímu zápasu dne a výhře 9:5 nad Budějovicemi pronikl brněnský Korfbal klub. Poslední klání mezi už jistými finalisty Brnem a Prostějovem nic neřešilo, vítězně 8:5 z něj nakonec vyšel tým z Hané.

Martin Šnévajs (trenér, Prostějov): „Hodně se nám povedlo prvních patnáct minut nejdůležitějšího zápasu s Budějovicemi. Na soupeře jsme vlétli a vyhrávali jsme 6:0. Výkon v první půli byl z naší strany bezchybný, hráčům nemám co vytknout. Pak však přišla trochu nervozita. Bylo jasné, že soupeř takových kvalit se nedá jen tak a byla otázka času, kde se vzchopí. My jsme se najednou dostali do křeče a závěr byl ještě velmi dramatický. Naštěstí dal náš nejmladší hráč třicet vteřin před koncem koš na 10:8 a byl konečně klid. Proti Brnu už se jen dohrávalo a oba týmy točily sestavu a zkoušely věci pro finále. To bude velmi otevřené, i když Brno stále zůstává favoritem.“

Brno KK U16 - České Budějovice KCC Sokol U16  9:5

Poločas: 3:3. Rozhodčí: Petr Báder. Nejlepší střelci: Kohl Jiří 2, Literová Anna 2, Sahatciu Sára 2 - Kortus Daniel 2.

České Budějovice KCC Sokol U16 . Prostějov SK RG U16  8:10

Poločas: 1:6. Rozhodčí: Petr Báder. Nejlepší střelci: Buzková Barbora 3, Součková Lucie 3 - Lorencová Nikola 2, Ošťádal Vojtěch 2, Vaková Adéla 2.

Brno KK U16 - Prostějov SK RG U16  5:8

Poločas: 4:2. Rozhodčí: Petr Báder. Nejlepší střelci: Drobníková Anna 1, Literová Anna 1, Lorenz Adam 1, Němeček Martin 1, Sahatciu Sára 1 - Dušek Martin 2, Vaková Kateřina 2.

Konečná tabulka vyšší nadstavby:

1. Brno 8 bodů

2. Prostějov 7

3. České Budějovice  3

Reklama

Výběr článků

Načítám