Hlavní obsah

Korfbalová extraliga: prostějovský Tichý zničil Náchod, Znojmo potrápilo Brňany

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden favorit se v neděli nadřel, druhý došel k výhře snadněji. Zatímco Brno mělo v desátém kole korfbalové extraligy těžkou práci se Znojmem a na výhru 21:18 muselo vynaložit spoustu energie, Prostějov se s Náchodem moc „nepáral“ a zvítězil přesvědčivě 26:14.

Foto: Jan Pařík

Prostějov letos jasně i podruhé přehrál Náchod

Článek

SK Plhov Náchod - Prostějov, SK RG 14:26

Oba rivalové tak uhájili své pozice v tabulce, když Brno vévodí pořadí o dva body právě před celkem z Hané.

Havlová, Vyroubal, Galíček. Prostějov má ve svých řadách spoustu nebezpečných sniperů, Náchod však sestřelil úplně někdo jiný. S jedenácti koši se o to postaral Jan Tichý.

„Jde určitě o můj extraligový rekord. Cítil jsem se velice dobře a spadlo mi skoro vše. Měl jsem svůj den. Soupeř mi to však ulehčil. Od ostatních jsem zvyklý na těsnější obranu. Postupně se můj obránce snažil něco změnit, ale podpořili mě spoluhráči,“ popsal Tichý své galapředstavení.

Náchod v předešlých kolech oslavil první dvě extraligový výhry, tentokrát však neměl nárok. Stejně jako v prvním vzájemném klání Prostějov soupeře převyšoval v rychlosti, střelbě i na doskoku.

„Na podobné tempo zatím nejsme moc zvyklí, navíc nám to jednoduše nešlo. Nevěděli jsme, co na soupeře hrát. Honzu Tichého bránil Miki Martinec a myslím, že to nebylo tak špatné. Honzovi ale padlo snad deset z jedenácti košů od čar. Moc jsme nechápali, jak se mu střelecky daří,“ pochválil soupeře náchodský korfbalista Filip Šmíd.

Prostějovu se fakt, že soupeře ze dna tabulky nepodcenil, vyplatil. V tabulce udržel na dostřel dvou bodů vedoucí Brno. „K zápasu jsme přistoupili úplně stejně jako v prvním vzájemném duelu, žádné podcenění. Věděli jsme, že nás čeká rozjetý tým. Soupeři asi moc nevyhovuje, že měníme styly. Minule jsme je přehráli přes holky, tentokrát přes kluky,“ hledal Tichý příčiny jasné výhry svého celku.

Brno, KK - Modří Sloni YMCA Znojmo 21:18

V úvodu to vypadalo na jasnou záležitost, utkání ale chytlo náboj a k překvapení příliš nescházelo. Brno si v domácí hale v Maloměřicích brzy po začátku vypracovalo slušný náskok a vypadalo to, že si dojde pro bezproblémovou výhru. Modří Sloni však nesložili zbraně, trpělivě dotahovali a v jednu chvíli byly zpět jen o koš. To bylo však z jejich strany vše, Brňané nakonec náskok uhájili a slaví šestý triumf sezony.

„Druhý poločas byl hodně vyrovnaný. Naštěstí jsme v závěru zabrali. Soupeř ale hrál dobře, na rozdíl od prvního letošního utkání, kdy mu chybělo několik opor,“ připomněla brněnská korfbalistka Eliška Zieglerová, která se s osmi trefami stala nejlepší střelkyní zápasu.

Korfbal klub se tradičně opřel o něžnější část týmu, jeho korfbalistky zaznamenaly sedmnáct z jednadvaceti  tref. „Soustředili jsme se na Lenku Faltýnkovou, která má dobrou střelu, ale napadalo to Elišce. Na soupeřovy holky jsme se sice chystaly, moc platné nám to nebylo. Donášky jsme si jakž takž pohlídali, ale padaly jim střely z větší dálky. I tak jsme odehráli podařený zápas, Brno jsme potrápili. S prvním vzájemným zápasem se to nedá srovnat,“ řekl znojemský hrající kouč Jiří Podzemský.

Reklama

Výběr článků

Načítám