Hlavní obsah

Kopřivnická radnice ocenila mladé hasiče z Holčovic

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře vyslyšeli Mladí hasiči Holčovice – Spálené výzvu kopřivnické radnice a zapojili se do sběru PET víček pro nemocného Tomáška. A poslední zářijový týden děti společně se svými vedoucími odstartovaly výletem do Kopřivnice, kde z rukou místostarostky města převzaly ocenění za nejlepší sběrače.

Foto: David Sztyper

Mladí hasiči z Holčovic Spálené se zapojili do sběru víček pro nemocného Tomáška.

Článek

Šestiletý Tomášek trpí od svého narození vrozeným strukturálním defektem mozečku, zvýšenou akumulací mozkomíšního moku v dutinách mozku a také epilepsií. Nemocnice jsou jeho druhým domovem a léčba nákladná. Proto se Město Kopřivnice rozhodlo vyhlásit sbírku pet víček, z jejíhož výtěžku bude částečně hrazena léčba Bobathovou metodou.

Do sbírky se zapojila řada lidí i firem z celé České republiky. „Byli jsme překvapeni, že se do sběru přihlásili lidé i ze vzdálených míst a pomohli nám přispět na léčbu Tomáška. Všem moc děkujeme za jejich úsilí a budeme rádi, pokud se zapojí do dalšího sběru,“ říká koordinátorka sbírky Marta Marková s tím, že výsledkem společného úsilí je 1,8 tuny víček.

Velký podíl na konečném čísle měli i Mladí hasiči z Holčovic, kteří nasbírali úctyhodných 280 kilogramů víček. Na vlastní náklady si vytiskli letáčky, které roznesli po okolí, a svým nadšením pro dobrou věc nakazili spoustu lidí z okolí. Díky tomu se Mladí hasiči stali nejlepšími sběrači PET víček.

Svůj dík za aktivní přístup ke sbírce vyjádřila mladým hasičům v neděli 28. září místostarostka Dagmar Rysová. Mladí hasiči si z Kopřivnice odvezli drobné upomínkové dárky a pamětní list. Ale největší radost jim udělala exkurze do kopřivnické hasičské zbrojnice, kde mohly děti za doprovodu svých vedoucích obdivovat techniku a vybavení profesionálních hasičů. 

Na programu byla i prohlídka kopřivnického muzea, kterou však s časových důvodů museli hasiči odmítnout. Přesto všichni odjížděli nadšení a plní nových zážitků.

„Den jsme si všichni moc užili, hlavně děti byly nadšené. Já jsem rád, že jsme se do sbírky zapojili a dali ostatním snad příklad, že pomáhat jiným má smysl. To, že jsme mohli do Kopřivnice vydat, není však jen naše zásluha, a proto bych chtěl ještě jednou poděkovat všem, kteří se do sběru víček pro Tomáška zapojili společně s námi,“ zhodnotil výsledky sbírky vedoucí Mladých hasičů David Sztyper.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám