Hlavní obsah

Konkurz na rodiče?

Novinky, Rostislav Kadlec

Poslední pátek před prázdninami měli zájemci o nevšední filmový zážitek možnost shlédnout v prostorách restaurace Pod Kaštany v Krupce výjimečný film režisérky Alice Nellis Adopce – konkurz na rodiče.

Foto: Archiv Centra pro náhradní rodinnou péči o.p.s. , Litoměřice

Z promítání filmu Adopce - konkurz na rodiče

Článek

Film je výjimečný nejen pro svůj obsah jako takový, kdy je divák ponořen do procesu osvojení dítěte od rozhodnutí rodičů pro osvojení až do přijetí dítěte novou rodinou, ale také z důvodu promítání v rámci projektu pomoci osvojitelským (adoptivním) rodinám. Projektu se ujalo litoměřické Centrum pro náhradní rodinnou péči o. p. s.

Podrobnosti představila koordinátorka programů pro osvojitele Charlotta Kočí: „Promítání takto ryze tematického filmu je skvělým důvodem k setkávání rodin, což je naším hlavním cílem. Naše vize je taková, že v každém regionu nabídneme rodinám možnost se zúčastnit obdobného filmového odpoledne. Po skončení filmu následuje diskuze a prostor k vzájemnému seznamování. Jelikož jsem sama osvojitelka, velice dobře si uvědomuji, že mít možnost probrat své starosti s někým, kdo má obdobnou zkušenost, je skutečně důležité.“

V Krupce se konalo zatím první promítání, kterého se zúčastnilo na dvě desítky osvojitelů a jejich dětí. Aby bylo pro rodiče prostředí skutečně příznivé, zajišťuje Centrum rodinám na tento čas hlídání dětí. Tuto nadstandardní službu zmínila ředitelka Centra Margita Šantavá: „Je to model, který jsme přejali z našich ostatních akcí. Jestliže potřebujete s rodiči v klidu pracovat, je hlídání ratolestí jedním ze základních prvků úspěchu. Dětem vždy připravuje vhodný program a zajišťujeme podpůrný hlídací tým. Doufáme, že se nám podaří oslovovat stále větší množství osvojitelských rodin a tím získáme možnost jim nabízet podporu a pomoc.“

O tom, v jakém regionu proběhne další setkání, mohou zájemci získat informace na webových stránkách – www.cpnrp.cz nebo na facebooku Centra pro náhradní rodinnou péči. V plánu je navštívit všechna okresní města v Ústeckém kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám