Hlavní obsah

Konference Srdce na dlani přivítá návštěvníky již potřinácté

Novinky, Lucie Drahošová

Odborníci na onemocnění srdce se na konci května tradičně sjedou do Třineckého kulturního domu Trisia. Nemocnice Podlesí zde letos pořádá již 13. ročník odborné konference Srdce na dlani, která je určená nelékařským zdravotnickým pracovníkům.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Akce zahrne necelou desítku přednášek zaměřených na specifické srdeční potíže, metody léčby i komplikace onemocnění srdce. Podtitulem letošního ročníku je „Srdce na pokraji života“. Devítka přednášek, které konference nabídne, proto bude zaměřena například na témata jako náhlá smrt u strukturálně zdravého srdce, nemocné srdce z pohledu celostní medicíny nebo spirituální potřeby srdcí na konci života.

„Již třináct let usilujeme v rámci konference Srdce na dlani o pestrý program plný aktuálních témat a nových poznatků, což by nebylo možné bez spolupráce s kolegy, kteří jsou v našem oboru špičkami,” říká Otakar Jiravský, odborný garant konference a lékař kardiologického oddělení Nemocnice Podlesí.

Je velmi rád, že tato spolupráce funguje a do Třince se sjíždějí odborníci z řad nelékařských zdravotnických profesí z celé České republiky. Letos by měly na konferenci dorazit zhruba dvě stovky účastníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám