Hlavní obsah

Koncert pěveckého sboru v Kroměříži podpořil Masarykův onkologický ústav

Novinky, Barbora Burešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední pedagogická škola v Kroměříži a její Dívčí pěvecký sbor pořádá každý rok v období adventu Benefiční koncerty. Ten letošní se konal ve čtvrtek 3. prosince v kostele Nanebevzetí Panny Marie a veškerý výtěžek škola darovala Masarykovu onkologickému ústavu v Brně.

Foto: Barbora Burešová
Článek

Na dobrovolném vstupném se letos vybrala krásná částka 17 536 Kč, což je pro zajímavost asi o dva tisíce víc, než v předchozím roce. Záštitu celé akce převzal místostarosta Kroměříže Pavel Motyčka. Darované peníze ústav využije na výzkum a léčbu onkologických nemocí.

Mladé zpěvačky si pod vedením sbormistra Jiřího Jablunky a s klavírním doprovodem Evy Kočařové připravily bohatý hudební program. Návštěvníci, kterých se v kostele sešlo kolem 150, si tak mohli poslechnout skladby z oblasti převážně duchovní hudby od renesance až po současnost, ale i pár novějších muzikálových písní.

Benefiční koncerty se v Kroměříži konají pravidelně od roku 2007, první byl věnován Onkologickému oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci a ostatní vždy MOÚ Brno.

„Myslím si, že je obzvlášť v dnešní pohnuté době zapotřebí myslet na lidi kolem sebe a podat pomocnou ruku těm, kteří ji potřebují. Proto hodlám v těchto koncertech pokračovat i v budoucnu. Je to velká výzva i pro naše studentky a jejich případné další umělecké aktivity v životě, které mohou nejen potěšit, ale i pomoct. Zvažuji výtěžek každý rok poslat jinam, ať už do jiné nemocnice či instituce,“ uvedl sbormistr Jiří Jablunka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám