Hlavní obsah

Koncert My cizinou jsme bloudili se ponese v duchu Dvořákových árií a laureátů soutěže ve skladbě

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festival Antonína Dvořáka Příbram se začíná pomalu loučit se svým 48. ročníkem a chystá pro diváky poslední velkolepé večery. Jeden z nich proběhne v úterý 24. května, ponese se v duchu motta celého festivalu „My cizinou jsme bloudili“.

Foto: Petr Váňa

Koncert „My cizinou jsme bloudili“ nabídne vybrané árie a dueta z oper Antonína Dvořáka v podání Soni Godarské a Pavla Klečky (na obr.)

Článek

Kromě jedinečných skladeb Antonína Dvořáka v podání sólistů Soni Godarské a Pavla Klečky přinese i vyhlášení laureátů soutěže ve skladbě. Program začíná od 19 hodin v Galerii Františka Drtikola Příbram. 

„Do konce festivalu nám zbývá již jen pár dní, proto si v jeho závěru znovu připomeneme jedinečnost Dvořákovy tvorby. Koncert s názvem „My cizinou jsme bloudili“ nabídne vybrané árie a dueta z oper Antonína Dvořáka a naši diváci si je užijí v podání sólistů českých operních scén – Soni Godarské a Pavla Klečky, kteří vystoupí v doprovodu Václava Máchy. Věříme, že tento večer bude jedním z dalších krásných okamžiků a zároveň takové první rozloučení s letošním ročníkem,“ uvedla ředitelka Hudebního festivalu Antonína Dvořáka Příbram Albína Houšková.  

Hlavní koncertní program uvede slavné árie a dueta z oper Rusalka, Jakobín, Čert a Káča či Šelma Sedlák. Zahájení koncertu však bude patřit premiéře děl, které na základě výzvy festivalu vnikly, a která spojuje téma zvolené jako motto festivalu, tedy „My cizinou jsme bloudili“.

„Koncert bude spojený s vyhlášením laureátů soutěže ve skladbě, kterou jsme v rámci letošního ročníku uspořádali. Tohoto vyhlášení se ujme přední česká skladatelka, Sylvie Bodorová. Jedním z účelů existence festivalů vidíme v motivaci ke vzniku nových děl a jejich představení veřejnosti - a jsme rádi, že letos takto pošleme do světa hned několik zajímavých nových skladeb. A přejeme jim, aby jim tato premiéra přinesla štěstí,” dodala Houšková. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám